PUBLICITAT

Comella: «Si s'escau, ens manifestarem cada setmana»

  • Un centenar d'assistents tornen a titllar Martí de «mentider» a la seva entrada al Consell
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un policia amb un dels lemes de la manifestació, mentre Surana s'adreça als assistents. Foto: TONY LARA

Segon acte reivindicatiu en menys de 15 dies fet pels dos sindicats de la Policia, el CFPA i el SIPA. Aquesta vegada, la concentració es va realitzar a la plaça del Consell, just abans que s'iniciés la sessió de control de la tarda. Els dos col·lectius van ajuntar un centenar de manifestants, la majoria policies tot i que també s'hi van afegir alguns duaners i també ciutadans desvinculats a cossos especials. «S'ha demostrat, a diferència del que s'ha dit des del Govern, que som més de quatre arreplegats», va manifestar el portaveu del SIPA, Joan Comella. L'«èxit» de la convocatòria, segons va definir Comella, els dóna força per seguir reivindicant els seus drets i per no aturar les concentracions públiques en contra la reforma de les pensions dels funcionaris que vol tirar endavant l'Executiu. «Si s'escau, ens manifestarem cada setmana», mentre «l'actitud del Govern sigui la mateixa», va assegurar Comella.

El motiu de la manifestació d'ahir va ser més específica en les reivindicacions policials que la que es va realitzar l'1 d'octubre. El cos se sent enganyat ja que el cap de Govern, Toni Martí, els va prometre en campanya electoral que no es tocarien els seus drets ni les seves pensions. Per aquest motiu duran l'acte d'ahir van repartir bitllets de 100 dòlars amb la cara de Martí estampada al centre, i per aquest motiu van escridassar-lo amb «mentider, mentider,» quan va realitzar la seva entrada a la nova seu del Consell General.

El cap de Govern va entrar per la porta principal –normalment ho fa per l'aparcament–, i acompanyat dels dos ministres involucrats en tot el conflicte: el de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i el Justícia i Interior, Xavier Espot. Però no es va aturar, de la mateixa manera que tampoc ho va fer quan el van escridassar a la darrera manifestació.

Abans que Martí fes acte de presència, però, els manifestants ja havien fet soroll. Amb un nas allargat com a careta, amb xiulets i amb pancartes, van insistir en què el Govern menteix, van demanar la dimissió de Cinca i de Martí i els van instar a que demanessin disculpes públicament.

A més a més, van anunciar que se sumen a les reivindicacions ciutadanes en contra de la gestió del Govern, motiu pel qual assistiran a la manifestació general convocada per AD800, el proper 21 d'octubre. «Hi anirem perquè és just i perquè és necessari», va afegir Comella.

ELS POLICIES, DE PÚBLIC AL CONSELL / La concentració policial d'ahir no es va acabar, però, a la plaça, sinó que va tenir un segon acte a l'interior del Consell General. Un grup dels manifestants va voler seguir en directe la sessió, sobretot la pregunta del conseller socialdemòcrata, David Rios, que va interpel·lar al Govern sobre quins eren els passos que ha fet per a cobrir les places vacants de jubilacions de policies. La seva presència, però, va ser silenciosa, «com a ciutadans, exercint el nostre dret», va manifestar Comella.

En acabar la sessió, va parlar el ministre d'Interior, el qual va assegurar que el Govern «ja ha fet i reiterat el gest» d'esperar-los per a seure i negociar. Negociar «a partir de la base que va proposar Cinca», sense «perjudicis per a ser modificada», va clarificar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT