PUBLICITAT

Les matriculacions al juliol cauen per primera vegada aquest any

  • El mes es va tancar amb 180 operacions, 21 menys que les registrades fa un any
  • El còmput anual es manté positiu, amb unes vendes el 26% superior a les del 2009
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

La tendència a l'alça pel que fa a les matriculacions de vehicles registrada el primer semestre de l'any ha patit un revés al mes de juliol. Des del gener fins al juny, tots els balanços mensuals constatats pel Departament de Vehicles del Govern havien estat superiors als de l'any passat. Al juliol, en canvi, les vendes de turismes van ser inferiors a les del mateix període de l'any passat: 180 operacions per 201. És a dir, el 10% per sota de les vendes del mes de juliol de l'any passat.

La presidenta de l'AIVA, Maite Mas, no va voler exposar ahir cap motiu concret per explicar aquesta primera davallada de l'any, tot i que va assenyalar com una de les causes el fet que les transaccions de la Fira de Vehicles es van produir al juny i no van allargar-se fins al juliol, contràriament al que va passar fa un any. Mas hi va afegir que "potser vam ser agosarats en pensar que la tendència positiva tindria continuïtat".

En aquest sentit, la presidenta de l'AIVA va assegurar que des del sector tampoc es preveu un agost positiu pel que fa a vendes, tot i que confien en "tornar a remuntar durant l'últim quadrimestre de l'any". Mas va assegurar que les propostes de finançament ofertes pels concessionaris no ha variat ni ho ha de fer properament.

CAU LA DIFERÈNCIA AMB EL 2009 Tot i la baixada del juliol, la xifra del total de transaccions efectuades els primers set mesos de l'any continua sent positiva amb relació al mateix període de l'any passat. Això sí, la diferència es redueix, passant del 36% positiu del primer semestre al 26,46% al juliol. En números totals, s'han venut 1209 turismes, per 956 ara farà un any. El millor mes va ser el juny, amb 213 vendes, i el pitjor, el gener, amb 129.

[email protected]


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT