PUBLICITAT

L'aturat té entre 40 i 59 anys i fa més de 20 anys que viu a Andorra

  • Des de començament d'any Ocupació registra 815 llocs de treball perduts
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una dona s'adreça a ocupació. Foto: TONY LARA

Dels 1013 desocupats que va registrar el Servei d'Ocupació el setembre passat, 815 fa menys de sis mesos que van perdre la feina. El perfil de l'aturat és una persona d'entre 40 i 59 anys i resident de més de 20 anys al país. Gairebé la meitat de les persones a la recerca de feina (46%), té aquesta edat, percentatge que també coincideix amb el de les persones que busquen feina i que resideixen a Andorra des de fa més de 20 anys (47%). En conseqüència aquest grup també és el més nombrós en quant a beneficiaris de prestació amb 82 persones. L'increment del nombre d'aturats a finals d'estiu és una constant que es reprodueix els últims anys segons va explicar ahir el ministre d'Interior Xavier Espot.

Més diners per a ocupació / A la sortida de la sessió ordinària del Consell General, Espot va argumentar que l'increment del nombre d'aturats el passat setembre «segueix la tònica que es va reproduint cada any a causa de la nostra estacionalitat turística». El ministre va afegir que des del Departament d'Ocupació i el Ministeri d'Interior «es presta molta atenció a l'evolució d'aquestes dades», que tot i que no són optimistes si que «se situen per sota de les del maig i juny passats».

Si l'augment de l'atur és inferior aquesta tardor en comparació a les estadístiques de la primavera passada, Espot va afirmar que «no s'estalviarà recursos per pal·liar aquesta problemàtica i fomentar l'ocupació». I va avançar que el pressupost de l'any que ve preveu incrementar les partides per aquest concepte fins a 2,2 milions d'euros en lloc de l'1,4 milions pressupostats aquest any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT