PUBLICITAT

L''operació Raya' permet desarticular sis milions procedents del contraban

  • Hi ha 15 detencions per traficar amb tabac, també d'Andorra
EL PERIÒDIC
SEVILLA

l' Agencia L'Agència Tributària espanyola ha desenvolupat una operació contra el blanqueig de capitals a Màlaga, Cadis, Sevilla, Còrdova i Lleida, que ha permès treure a la llum béns valorats en més de sis milions d'euros obtinguts amb els beneficis del contraban de tabac d'una extensa organització que es dedicava a aquesta activitat il·lícita per tot el territori nacional. El tabac procedia d'Andorra, així com de Gibraltar i de les Canàries. Tota l'operativa es va iniciar a partir de l'anomenada Operació Raya.

La cronologia és la següent. Ja durant l'any passat any es van efectuar diverses aprehensions de cigarretes i detencions en els diferents graons de la xarxa de distribució il·legal. Pel que fa a aquesta segona fase, s'ha actuat contra els ingressos obtinguts il·lícitament, desarticulant la seva logística i confiscant el benefici il·legal.

L'operatiu s'ha desenvolupat en diverses localitats tant a Andalusia com a Catalunya, amb la participació de 56 funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària en aquestes comunitats.

15 detencions / En el curs de les investigacions s'ha detingut a 15 persones –una a Sevilla, dues a Còrdova, quatre a Cadis, sis a Màlaga i dues a Lleida– i s'han efectuat onze registres domiciliaris.

A més a més, l'Agència Tributària va intervenir 43.000 euros, 117 monedes de plata, un lingot d'or, tres embarcacions, 44 vehicles expliques corrents i 55 immobles valorats en més de sis milions d'euros, va informar Europa Press.

L'Operació Raya, origen d'aquestes actuacions, es va desenvolupar fa un any, en diferents fases, produint-se aprehensions de tabac a Sevilla, Cadis, Màlaga, Badajoz i Còrdova. Llavors es van confiscar 71.941 paquets de tabac de contraban valorats en uns 252.000 euros i van resultar detingudes 14 persones.

Aquesta organització diversificava la procedència del tabac, utilitzant tres focus ben diferenciats: Andorra, Gibraltar i les Illes Canàries. Per a la introducció i posterior distribució del tabac de contraban es van detectar diferents mètodes i mitjans de transport, des de la utilització d'empreses de missatgeria, vehicles de lloguer, camions de transport de mercaderies, fins a l'ocupació de la via marítima mitjançant l'ús de contenidors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT