PUBLICITAT

AD800 aspira a arribar al miler de manifestants el 21 d'octubre

  • Hi seran l'USdA, el SAT, la Policia i la PIME, a més d'associacions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El col·lectiu AD800 ?Montoro amb samarreta lila? exposa els detalls de la manifestació, ahir. Foto: TONY LARA

La plataforma ciutadana AD800, impulsora de la manifestació general convocada per al proper diumenge 21 d'octubre a les principals avingudes d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany, va assegurar ahir que les seves previsions d'afluència són arribar al miler de manifestants. Segons va informar ahir el portaveu del grup, Manel Montoro, «tot està anant molt ràpid i diferents associacions ja ens han confirmat la seva presència i el seu suport».

De moment, han assegurat que seran presents a la manifestació la PIME, els sindicats de la Policia –SIPA i CFPA–, la Unió Sindical d'Andorra (USdA) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), a falta de la confirmació d'altres entitats, com l'Associació de Comerciants de l'Avinguda Meritxell.

Montoro va voler deixar clar que aquesta manifestació «es desmarca» de totes les que hi ha hagut al país fins al moment. Tampoc es pot equiparar a les de l'1 de maig, ja que es tracta de «defensar els drets de tothom, no només dels treballadors de la funció pública i del sector privat, sinó també dels empresaris, autònoms i la resta» de ciutadans, va recollir l'ANA.

Pel que fa a la promoció que es farà de l'esdeveniment, l'associació està ultimant els cartells, tríptics i altre material que repartiran per diferents indrets, com hotels, botigues, supermercats, etc. El grup també està enllestint els lemes que proclamaran: Defensa els teus drets, i No callis més.

La plataforma al·lega que ha organitzat la manifestació per demanar «un Govern just i equitatiu, que no faci pagar únicament als sectors més vulnerables una crisi que ni tan sols hem provocat», i que castiga sobretot a les classes mitjanes i baixes, mentre que hi ha butxaques «que estan plenes». El col·lectiu lamenta accions dutes a terme pel Govern com l'augment d'impostos, les retallades en sanitat pública, o la intenció de preservar el capital en detriment de l'Estat del Benestar i de la competitivitat dels agents econòmics del país.

La manifestació sortirà a les 14 hores de l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes, i seguirà per tota l'avinguda Carlemany fins a la Plaça de la Rotonda, ja a Andorra la Vella.

3.000 SIGNATURES CONTRA LA CASS / En relació a la recollida de signatures que van engegar fa uns mesos a favor de la transparència en els canvis de la Llei de la CASS, Montoro va informar ahir que la xifra arriba a les 3.000 aproximadament, tot i que el procés s'allargarà uns dies, esperant recollir-ne més a la pròpia manifestació del 21 d'octubre així com a la Fira d'Andorra la Vella, on també hi seran presents.

Un cop es finalitzi aquesta recollida, portaran les signatures al ministeri per fer pressió, però en cap cas s'iniciarà una Iniciativa Legislativa Popular. Sí que s'impulsarà, en canvi, una ILP per a reclamar responsabilitats polítiques per la gestió governamental.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT