PUBLICITAT

Les Cambres de Comerç impulsen l'E-9

  • Les entitats organitzen una trobada per al proper octubre a Tolosa
  • L'objectiu és que s'inclogui a la llista de 100 projectes del Govern francès
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Trobada dels mandataris locals a Andorra per impulsar l'E-9. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Les cambres de Comerç de Barcelona, Girona, l'Arieja, Tolosa, Regional Midi- Pyrénées i Andorra organitzaran una trobada a Tolosa el proper mes d'octubre per impulsar l'itinerari transeuropeu E-9 i fer que s'inclogui a la llista de 100 projectes prioritaris del Govern francès per als propers 25 anys. L'acte és la continuació del que es va celebrar l'any passat a Berga. La Cambra de Barcelona assegura que no incloure-hi aquest eix, que va de Barcelona a Tolosa, suposaria l'ajornament francès del projecte per temps indefinit. Abans de final d'any, es preveu que l'executiu gal faci pública la llista.

Precisament, des de l'associació Via 9, col.lectiu francès que representa els municipis implicats en aquesta infraestructura, valoren positivament que el president francès, Nicolas Sarkozy, en la seva visita a Andorra, plantegés l'E-9 com a eix prioritari. Per aquest col.lectiu, aquestes declaracions suposen un avenç important.

Sarkozy, en el discurs a la plaça del Poble, va manifestar la voluntat de millorar les comunicacions de França amb Andorra i, en aquest sentit, es va comprometre a impulsar la millora de l'autovia E-9. Aquestes declaracions van ser molt benvingudes també pels set cònsols.

Actualment, l'eix té desdoblat gran part del recorregut. No obstant això, hi ha dos trams al Pirineu que un estudi impulsat per la Cambra de Comerç de l'Arieja defineix com a regulars i dolents. El primer tram, qualificat de regular, és el que va del túnel del Cadí a Puigcerdà. El segon, amb la pitjor qualificació, discorre entre Puigcerdà i Tarascon.

La jornada del mes d'octubre es planteja des d'un doble punt de vista: reivindicar l'execució de les actuacions necessàries per part de les autoritats franceses i espanyoles per al desdoblament complet de l'eix i identificar noves accions per l'impuls de l'E-9, fomentant la cooperació entre els agents econòmics i socials del territori.

El mes passat, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella va ser l'escenari de la reunió dels alcades dels municipis catalans, francesos i an- dorrans. Sota el nom de Declaració d'Andorra, els màxims mandataris dels 90 municipis implicats en l'àrea d'influència de l'E-9 van acordar signar a la tardor un acord, per fer-lo arribar a les institucions europees i als governs espanyol i francès, per tal de donar un impuls a aquesta infraestructura viària que uneix Barcelona i Tolosa. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT