PUBLICITAT

Martí confia en el suport de França per construir el 'college'

  • El cap de Govern diu que França no disposa dels 17 milions d’euros que s’havien de destinar a aquesta instal·lació
  • Martí afirma que la inversió de tres milions per millorar el Lycée Comte de Foix demostra l'aposta del copríncep francès, François Hollande, pel sistema francès a Andorra
11102012_gili marti
El cap de Govern, Toni Martí, conversa amb la consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, abans de la sessió de Consell General d'aquest dijous.Foto: ANA / M.C.
El cap de Govern, Toni Martí, ha respost durant la sessió de Consell General d'aquest dijous a la pregunta realitzada per la consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, sobre la situació del projecte del 'college' d’Encamp mostrant la seva confiança en el Govern francès i assegurant que la seva construcció no ha quedat abandonada sinó ajornada per la situació econòmica del país veí. Martí ha apuntat que ara mateix, França no disposa dels 17 milions d’euros que s’havien de destinar a aquesta instal·lació però que la inversió de tres milions per millorar el Lycée Comte de Foix demostra l'aposta del copríncep francès, François Hollande, pel sistema francès a Andorra. Per contra, des de l'oposició, la consellera Rosa Gili ha criticat que es deixés de banda el projecte encampedà quan ja es donava per fet i, en canvi, s'hagi invertit en altres iniciatives com l'Estadi Nacional o s'hagi precipitat la signatura d'un CDI amb França que 'no és ben bé com voldríem', ha dit Gili.
Davant la pregunta de la consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, sobre la decisió del govern francès de no invertir en la construcció del college a Encamp, el cap de Govern, Toni Martí, ha reiterat que 'ningú ha parlat d'abandonar el projecte' i ha explicat que s'ha decidit posposar 'per motius pressupostaris'. 

A més, el cap de Govern ha informat que el pressupost total francès per a noves infraestructures en educació a França i els seus contorns és de 23 milions d'euros i, per tant, el govern gal no té 17 milions d'euros per invertir en el nou college d'Encamp.  

Gili, però, ha considerat que el desdoblament de l'ensenyament francès és una demanda recorrent que 'fins aquest estiu semblava que estava ben encaminada'. Ha assenyalat que els 1.500 alumnes del sistema francès que arribaran al Lycée suposen un terç dels escolars d'Andorra i que, per tant, no entèn per què el Govern ha 'deixat perdre' el college, mentre s'ha donat prioritat a altres iniciatives, sota el seu punt de vista, de resultats dubtosos com el CDI o la inversió estrangera, o amb beneficis econòmics per a l'Executiu com l'Estadi Nacional.  

Amb tot, Martí ha afirmat que confia 'plenament' en la paraula del copríncep assenyalant que és un ajornament i no un abandonament i ha reiterat el seu compromís per mantenir els tres sistemes educatius, així com el suport de França en el sistema francès al Principat. Prova d'això, segons el cap de Govern, són els tres milions d'euros que el país veí invertirà per millorar les instal·lacions del Lycée i per obrir noves seccions. Amb aquesta inversió es poden millorar les condicions d'un alumnat que s'ha estabilitzat, ha conclòs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT