PUBLICITAT

Més d'un miler d'aturats

  • El nombre de persones que busquen feina s'ha situat en les 1.013 al setembre, amb un increment de 106 persones respecte a l'agost
11102012_servei ocupacio2
Imatge d'arxiu del Servei d'Ocupació. Foto: ANA
El nombre de persones que busquen feina s'ha situat en les 1.013 al setembre, el que suposa un increment de 106 persones respecte a l'agost, de manera que es torna a superar el miler. Així ho posen de relleu les dades del Servei d'Ocupació facilitades aquest dijous pel Departament d'Estadística.
El Servei d'Ocupació té registrades 1.192 persones, de les quals 1.013 estan en recerca de feina, i 179 volen millorar la seva situació laboral. De les 1.013 persones en recerca d’un nou lloc de treball, el 24,4% buscaven treballs no qualificats i el 18,8% estaven en recerca de feines de serveis, restauració, protecció i venedors; el 17,1% de treballs a la construcció i el 15,4% de treballs administratius.

Les dades també mostren que de les 179 persones que volen millorar la seva situació laboral, un 24,6% corresponien a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, un 20,1% a feines  administratives, i un 16,2% a treballadors no qualificats.

D'altra banda, el Servei d'Ocupació té registrades 177 ofertes de llocs de treball, el 35% per a treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, el 19,2% per a empleats administratius i un 17,5% per a tècnics i professionals de suport.

El desglòs per edats mostra que tant les persones en recerca d’un lloc de treball com les que estan en millora es concentren principalment en el tram de 40-59 anys (un 46,2% i un 44,7% respectivament). A més, la majoria dels demandants d’alta al Servei d’Ocupació estan en recerca d’ocupació i desocupats de menys de sis mesos (el 80,5%). De tota manera, Estadística destaca que una altra part important, el 45,8% i el 46,9% ja tenen un contracte de treball fix i un contracte de treball temporal, respectivament, i busquen una millora de situació laboral.

Per gènere, mentre que la quantitat de dones i d’homes en millora de situació laboral és similar, en la recerca de lloc de treball es produeix una inversió important de proporcions (el 66,4% són homes). Per nacionalitat, es constata que els espanyols són els que porten més temps de residència amb el 66,7% de 10 anys o més. Aquesta proporció pels portuguesos és del 52,4%. Pel grup d’altres nacionalitats la proporció de demandants amb deu anys o més de residència puja al 35%.

Pel que fa als beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, el setembre s'ha tancat amb un total de 142 persones inscrites. La major part de demandants es troba en la franja d'edat dels 40 als 59 anys. Per gènere, el el 71% són homes i el 28% dones, mentre que per nacionalitats són els espanyols els que encapçalen la llista amb 47 demandants, seguits de prop pels portuguesos, amb 40, i a més distància els andorrans i els d'altres nacionalitats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT