PUBLICITAT

El PRA celebrarà l'acte fundacional al setembre

  • Els impulsors treballen per recollir suports a la proposta que vol ser "oberta i integradora"
  • Aquest dimarts s'ha presentat el manifest que dóna suport a la culminació del projecte
03082010-pra
Gilbert Saboya i Estanislau Sangrà durant la roda de premsa d'aquest dimarts. Foto: ANA / MARTA TORT
El centrista Gilbert Saboya i el liberal Estanislau Sangrà han anunciat aquest dimarts que el nou Partit Reformista d'Andorra (PRA)  quedarà oficialment constituït cap a finals de setembre amb la celebració de l'acte fundacional. A partir de l'aprovació d'un manifest que expressa el compromís de culminar el procés de creació del partit, els seus impulsors comencen ara a treballar per recollir suports a la proposta que vol ser "oberta i integradora". L'objectiu del partit és poder disposar d'una solidesa i uns òrgans de debat per poder consolidar i vertebrar l'alternança política del país.

Saboya i Sangrà han explicat que una quinzena de militants de les diferents formacions que composen Coalició Reformista van decidir tirar endavant el procés iniciat a les reunions i assemblees fetes a l'octubre del 2009 i al febrer i març per constituir el Partit Reformista d'Andorra. La decisió es va prendre després que el procés s'anés retardant perquè "el debat intern evolucionava en cercles" i s'hagués introduït el concepte de dissolució prèvia. Per aquest motiu, els partits van acordar donar llibertat als militants, més enllà de les estructures formals del partit. Saboya i Sangrà s'han definit com els portaveus del col·lectiu d'impulsors, i representen les dues parts principals del projecte, Nou Centre i PLA. Tots dos han assegurat que s'ha volgut seguir un procés obert i integrador, i que el partit vol ser el primer pas per "fer cassar tot l'espai sociològic de centredreta que encara no ha trobat la seva traducció política".

Aquest dimarts s'ha presentat el manifest que dóna suport a la culminació del projecte i alhora ha de vehicular la recollida de suports. El document, que es basa en l'ideari ja definit per unes 200 persones, destaca la importància de la persona i l'esforç individual, la iniciativa privada, la llibertat d'empresa, l'obertura del model econòmic, i el fet de concebre el partit, no com un fi, sinó com un mitjà per articular un moviment d'alternança política i ajudar Andorra a sortir de la crisi.

El manifest també té una part d'autocrítica, on es reconeix que "només les nostres divisions van fer possible el que ara tenim" i que ha arribat l'hora de "deixar-nos de personalismes excloents i de pensar en Andorra". L'objectiu és que tot el passat enriqueixi aquest nou pas.

Durant el mes d'agost, es treballarà per recollir tots els suports mitjançant el manifest i el procés culminarà després de Meritxell, amb la celebració de l'acte fundacional la data del qual encara està per concretar. Tampoc s'ha decidit si en aquest acte ja s'escollirà l'estructura del partit, i el més provable és que només es defineixi una comissió gestora. Sangrà ha afegit que a partir d'aquí cada partit que fins ara conforma la coalició decidirà el seu futur, però considera què el pas lògic seria dissoldre's.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT