PUBLICITAT

El Govern respon negativament amb un text breu a la demanda contra les retallades del CFPA

  • Segons ha informat l'advocat del CFPA, Xavier López, l'únic que es diu és que no hi ha vicis de nul·litat, i que correspon al TC considerar-ho, sense donar cap argumentació als diferents punts exposats en el recurs del col·lectiu
09082012_cfpa2
L'advocat Xavier López va ser l'encarregat d'entrar el recurs de reposició al Govern en nom del CFPA. Foto: ANA
El Govern ha resolt negativament la demanda del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra contra la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal. Segons ha informat l'advocat del CFPA, Xavier López, van rebre la resolució el passat 2 d'agost, i els va sobtar que després d'haver demanat una pròrroga per respondre, la resolució sigui de només una pàgina i quart, on assegura que l'únic que es diu és que no hi ha vicis de nul·litat, i que correspon al Tribunal Constitucional considerar-ho, sense donar cap argumentació als diferents punts exposats en el recurs del col·lectiu.
Tal com esperava el CFPA, el Govern ha respost negativament al seu recurs contra les retallades. El que ha sorprès a l'advocat d'aquest col·lectiu, però, és que després de la demanda de pròrroga que l'Executiu va demanar el mes passat, la resposta rebuda fos tan breu. És només d'una pàgina i quart, i segons afirma López, no hi ha argumentació. 

En la resposta només es diu que no hi ha cap vici de nul·litat i que el Govern no és competent per declarar la nul·litat, sinó que han de ser els tribunals els que valorin si hi ha dubtes d'inconstitucionalitat. Tal com recorda López, en el recurs, el CFPA entrava en detall de tots aquells punts que considerava inconstitucionals, i esperaven que en la resposta del Govern els els contestessin, però no ha estat així. 'Ells juguen amb les seves armes i ho poden fer, però no és el que esperàvem després que hagin demanat una pròrroga', assegura López.

A partir d'ara, el mes de setembre el CFPA portarà el cas a la Batllia i haurà de ser el batlle qui decideixi si té dubtes sobre la inconstitucionalitat de la Llei o no, i en cas afirmatiu trametre el cas al Tribunal Constitucional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT