PUBLICITAT

La FEB dóna una llista de 13, però es preveu que augmenti a 14 o 15

  • El River iniciarà la pretemporada el 23 d'agost, mentre que el sorteig del calendari serà dijous al matí
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

El desgavell de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) a l'hora de completar la competició de la LEB Plata sembla no tenir un final, tot i que s'acosta. Després de dues setmanes de retard, d'una ampliació del termini als clubs per inscriure's i de no donar senyals de vida, la FEB va enviar divendres passat als clubs una llista (suposadament definitiva) amb 13 equips. Ara bé, extraoficialment és ben sabut que la FEB no vol una competició amb tan pocs equips, i estudia seriosament augmentar aquest número amb mínim un equip, tot i que tampoc no descarten que siguin dos, el CB Guadalajara i l'ADT Tarragona, els dos clubs rivals del BC River Andorra la temporada passada en aquesta mateixa competició. Tots dos podrien estar dijous, a les 11.00 del matí a la seu de la FEB a Madrid, en el bombo del calendari de la Lliga. Amb la llista proporcionada per la FEB, l'ens espanyol també va informar els clubs de la data d'inici de la competició: serà el primer cap de setmana d'octubre (dies 1, 2 o 3). El River iniciarà els entrenaments dilluns 23 d'agost.

La història és tan rocambolesca que sembla ciència-ficció, però el cas és que el seguit d'instruccions, requisits i documentacions que es demanen als clubs ha baixat amb clubs que havien perdut la plaça a la pista o per problemes econòmics. El ben cert és que la FEB veu en perill la tercera categoria del bàsquet espanyol, i és conscient que una LEB Plata de només 13 equips la devaluaria. La crisi ha fet mal i, ben mirat, el BC River Andorra és segurament el club més consolidat per estructura i economia de tota la categoria.

A ENTRENAR DES DEL 23 D'AGOST
El River es vestirà de curt per primera vegada el 23 d'agost. Des de llavors, el treball serà físic a mans del preparador Miguel Ángel Rodellar i tàctic a les ordres del nou entrenador, Joan Peñarroya. Es preveuen entre 6 i 8 partits, incloent els de la Lliga Catalana, que canviarà el calendari inicial i per tant no hi ha res concret. L'únic amistós tancat a dia d'avui és el del 10 de setembre contra el Bilbao de la Lliga ACB, aprofitant que els bascos seran al Principat.

EL MALLORCA, EL 'COCO' SI RENOVA Els 13 equips que, oficialment, la FEB assumeix amb plaça a la LEB Plata són: Fontedoso Carrefour El Bulevar de Ávila, Regal FC Barcelona B, CB Prat Joventut, Plasencia Extremadura, Leyma Basquet Coruña, Lan Mobel ISB d'Azpeitia, CB River Andorra, CB Clavijo, Feve Oviedo Baloncesto, Santurtzi, CB Promobys Tíjola, Bàsquet Mallorca i CB Illescas. Dels 12 rivals que a dia d'avui lluitarien amb el River, el Bàsquet Mallorca és el coco. Peñarroya ho té assumit, si bé aquest condicionat d'equip per batre depèn de si el conjunt balear renova el seu bloc principal. "Si mantenen en l'equip els cinc o sis jugadors importants que tenen, són sense dubte el conjunt més dur", va afirmar ahir Peñarroya. Així mateix, el tècnic del River creu que, "a priori", i a més del Mallorca, els altres equips potents "haurien de ser el Corunya, el Tíjola i el Rioja --actual CB Clavijo".

LA FIRMA DE JONHSON I UN MÉS
La plantilla del BC River Andorra ja té forma, però falten els detalls. Un és la firma del pivot Rob Johnson, un nord-americà amb passaport finlandès que hauria d'aportar molt al joc interior de l'equip. Però per a Joan Peñarroya aquesta zona encara s'ha de reforçar una mica més: "Ens falta una última incorporació, un home d'interior i ja tindrem l'equip compensat".

EL POLIESPORTIU S'ADAPTA
Un detall que diu quan a prop és l'inici de la nova temporada es veu en els canvis que es fan aquests dies a la pintura del Poliesportiu d'Andorra la Vella on juga el BC River Andorra. Ahir els operaris eren allà per ampliar la línia de 6,25 fins als 6,75 amb què s'hi jugarà aquesta pròxima campanya a la LEB Plata, a més de la resta de rectificacions segons la nova normativa. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT