PUBLICITAT

La ciutadania es mobilitza i farà una manifestació general el 21 d'octubre

  • AD800, la impulsora, està treballant per reunir a la concentració a tots els sindicats i associacions
  • «No acceptem que siguin les classes mitjanes i baixes qui paguem els plats trencats», exposen
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Manifestants a la darrera concentració convocada per la Policia, el passat 1 d'octubre Foto: EL PERIÒDIC

Ho deien els dos sindicats de la Policia –CFPA i SIPA–, en l'anàlisi feta a aquest rotatiu respecte a la seva manifestació del passat 1 d'octubre: «El Govern ha de tenir clar que hem obert la caixa de Pandora». Doncs bé, sembla que aquesta caixa oberta comença a donar les primeres senyals. La manifestació que avui fa la Policia davant la nova seu del Consell General no és l'única que té registrada el Ministeri d'Interior per a aquest mes. La plataforma ciutadana AD800 també prepara una mobilització, en aquest cas adreçada a tota la ciutadania. Una manifestació general que es farà el proper diumenge 21 d'octubre.

És la plataforma ciutadana qui ha tirat endavant la mobilització, però la voluntat és que s'hi adhereixin els sindicats, associacions i d'altres col·lectius ciutadans del país. Una manera de donar consistència a la concentració, tot i que a dia d'avui la ciutadania «ja està endollada» i tot apunta a una important afluència, va assegurar el vicepresident d'AD800, Manel Montoro.

De moment ja s'ha enviat la petició de manifestació general a Interior i s'han iniciat els contactes amb els col·lectius ciutadans i sindicats, els quals de moment s'estan mostrant «favorables» a adherir-se a la mobilització, la qual s'iniciarà a l'Hotel Roc Blanc i descendirà per tota l'avinguda Carlemany fins la Plaça de la Rotonda.

Si no ens escolten, ens farem escoltar/ Si les manifestacions dels sindicats de la Policia tenen un objectiu més concret –lluitar pels drets adquirits, per les pensions que tocarien per llei– la manifestació serà una crida al malestar general que viu la població d'Andorra, van assegurar des de la plataforma ciutadana. «No entenem el silenci administratiu» en referència a aquest descontentament ciutadà, i «si no ens escolten, ens farem escoltar», van manifestar.

AD800 demana «un govern just i equitatiu, que no se'ns faci pagar únicament als sectors més vulnerables una crisi que ni tant sols hem provocat». Segons la plataforma, les mesures preses per l'actual Govern estan ofegant la societat civil, minvant el consum i la competitivitat de les empreses. «Estem convençuts que les noves reformes accentuaran la diferència entre rics i pobres, i acabaran amb la classe mitjana», van assegurar, afegint que «no acceptem que siguin sobretot les classes mitjanes i baixes qui paguem els plats trencats» de tota aquesta situació. Pagar per mesures com les retallades en sanitat pública, l'augment dels impostos i sobretot, «la intenció de preservar el capital en detriment de l'Estat del Benestar i de la competitivitat dels agents econòmics del país».

Segons denuncia AD800, avui dia les butxaques dels contribuents estan buides, mentre que d'altres continuen ben plenes. «S'ha començat a retallar pels esglaons mes baixos quan s'hauria d'haver començat pels mes alts».

És per això que a la manifestació exigiran que totes les accions que està duent a terme el Govern per eixugar el deute se sotmetin a referèndum.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT