PUBLICITAT

El fugat d'Emarsa que blanquejava al país controlava tot des de Hongria

  • Extreia regulars sumes de 2.500 euros a caixers de Bucarest
EL PERIÒDIC
VALÈNCIA

La policia andorrana va fer públic en l'extens informe en relació al cas Emarsa, on l'empresari i exvicepresident de la Diputació valenciana i alcade del PP a Manises blanquejava diners delictius a empreses andorranes, que controlava des de Bucarest la seva xarxa internacional de blanqueig. Aquesta deducció es va poder fer gràcies a les nombroses extraccions de diners a caixers hongaresos entre 2009 i 2011, anys en que va posar en funcionament la seva societat.

Des d'allà va defraudar els diners a la depuradora espanyola de la localitat de Pinedo, per després passar-ho a les societats que tenia en propietat al Principat i des d'allà a diferents comptes corrents en bancs del Principat.

El complex entramat creat per l'exalcalde popular –que es troba fugat i en busca i captura– començava, segons s'extrau de l'informe policíac, amb les empreses que facturaven a la seva empresa Emarsa, i que després feien compres fictícies a Malta i França. L'empresa va blanquejar així més d'un milió d'euros. Després, els diners passaven de Malta cap a diferents bancs andorrans, tan de particulars com de societats mercantils. Des d'allà es feien més compres a la Xina, tal i com explica el diari Levante-EVM.

Durant els anys que el fort entramat anava movent diners internacionalment, Roca obtenia periòdicament diners d'un compte andorrà. Ho feia habitualment des de caixers de la capital hongaresa, amb operacions habituals de 2.500 euros. També operava amb comptes personals a nom de la seva dona, que es troba ara mateix en investigació. I a on rebia nombrosos ingressos de diners regularment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT