PUBLICITAT

Dia d'emocions fortes

  • Diumenge es decidiran els vencedors d'un igualadíssim Nacional l'any que compleix les noces de plata
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Òscar Casal al pas per Incles hidratant-se mentre completa la travessa de Canillo del 2011, puntuable per a la Copa del Món, al juliol de l'any passat Foto: ÀLEX LARA

El Cross Vertical-Prat Primer es presenta trepidant. La cinquena i última cita d'un Campionat d'Andorra que en l'edició del 2012 compleix les noces de plata arribarà amb la classificació general tan igualada en la majoria de les categories que promet ser una batalla de resistència de les de debò.

Per començar es registrarà participació propera als 80 corredors. El recorregut presenta una forta batalla per la victòria. Serà una carrera cronometrada de 1.235 metres de desnivell i uns 4,5 quilòmetres de distància, amb sortida a la borda Estevet a les 9.30 hores per a les categories absolutes –que engloben sèniors, màsters i veterans– i a les 10.00h. per als júniors des del Poliesportiu dels Serradells. L'arribada sí serà la mateixa per tothom: el refugi de Prat Primer, ubicat a 2.230 metres d'altitud. Per a la categoria absoluta, que engloba sèniors, veterans i màsters, el tret de sortida es farà a l'Estadi Comunal i el tram final, passada la carretera de la Comella que també hauran d'ascendir, presenta la pendent més dura i és a partir d'aquí on es podran anar definint les posicions capdavanteres.

MARC CASAL NO ARRIBA A TEMPS / La categoria sènior hi ha l'absència destacada en la categoria masculina de Marc Casal, que continua sense recuperar-se del trencament de l'ós calcari (al taló). Sí que hi seran Òscar Casal, els germans Ferran i Xavi Teixidó, i Joan Valls. Entre aquests quatre corredors de Copa del Món de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Jordi Solé i el veterà Gary Devine –resident d'origen britànic– es disputaran el podi i, excepte Xavi Teixidó, també tenen opcions de proclamar-se campions d'Andorra.

Les travesses, però, són complicades perquè són quatre de les cinc proves les que acabaran puntuant per a la classificació final i en el cas de Devine i Ferran Teixidó podran descartar el millor resultat.

FARGUES, CAMPIONA / En fèmines la catalana Maria Fargues és ja la campiona, donat que té 103 punts més que la seva màxima perseguidora i que la victòria es premia amb 100 punts. L'emoció, però, es remetrà a les altres dues posicions del podi. La resident Sara Garcia és la millor posicionada amb 256 punts però haurà de vigilar la resident Pilar Gutiérrez i la catalana Carme Millan, les quals també opten a la segona i la tercera plaça del podi ja que estan a 20 i 34 punts, respectivament. Teresa Forn, cinquena classificada, no pot assolir el sotscampionat però sí la tercera plaça del podi, malgrat que el té massa lluny, a 75 punts.

Un altre duel que es presenta trepidant és el de la categoria júnior masculina. Els dos millors corredors en la prova d'accés al Centre de Tecnificació de Muntanya (CTM) del passat dissabte, Euan Prieto i Marc Haytree, estan separats per només vint punts i al Prat Primer s'ho jugaran tot a una carta. Tots dos han fet tres curses i Prieto aventatja el seu possible futur company de la FAM en vint punts, però va ser Haytree el que va fer millor temps la setmana passada en la prova d'accés al (CTM) la pujada al Casamanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT