PUBLICITAT

Nou persones són inculpades en el sinistre mortal dels Dos Valires

  • Una part demana la nul.litat del judici per haver fet els interrogatoris sense assistència lletrada
  • Petició del cessament dels tres pèrits, per qüestionar la neutralitat amb les parts implicades
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La boca oest del túnel dels Dos Valires, on es va produir l'accident del novembre passat, ahir. Foto: TONY LARA

A final del proper mes de setembre s'asseuran en el banc dels acusats nou persones que declararan com a presumptes responsables de l'accident de les obres del túnel dels Dos Valires del novembre passat, en què van perdre la vida cinc treballadors de nacionalitat portuguesa. La batlle que instrueix el cas ha imputat quatre membres de l'UTE, formada per les empreses Dragados, Treballs Públics Armengol i Dragasa, dos membres de la direcció facultativa, integrada per Consulting Fernández Casado i Suport, i altres tres responsables de l'empresa subcontractada per fer les estructures que sostenien l'obra RMD Kwikform Ibérica. Així ho va informar ahir l'ANA, qui a més va explicar que una de les parts ha demanat la nul.litat de tot el procés per haver fet els interrogatoris sense la presència de l'assistència lletrada. Per altra banda, la batlle també té sobre la taula una demanda de revocació de Micahel Paul Virlogeus com a pèrit judicial i d'altres dos pèrits més per qüestionar la seva neutralitat.

El 28 de maig passat es va aixecar el secret de sumari del procés judicial sobre el sinistre del viaducte d'accés a la boca oest del túnel dels dos Valires; després de les diligències pertinents, aquest expedient ha estat lliurat a les parts pertinents. En aquestes diligències prèvies durant els interrogatoris tant per part de la Policia com per part de la batlle i els pèrits judicials, posteriorment no hi va haver presència de cap advocat. Així ho afirma una de les parts implicades que ha presentat una demanda de nul.litat del procés, una vegada els seus advocats han tingut accés al sumari que instrueix el cas de de l'accident laboral mortal.

UNS PÈRITS QÜESTIONATS
La demanda de nul.litat argumenta que les declaracions davant de la Policia es van fer seguint les indicacions d'un pèrit designat judicialment, Lluís Moya, que posteriorment va ser revocat i substituït per Michel Paul Virlogeux, conegut, entre moltes altres obres civils, pel viaducte de Millau. Segons aquesta demanda, el fet que un pèrit judicial ja intervingués a l'hora de fer les primeres indagacions als responsables de l'obra pot ser interpretat com una clara voluntat d'incriminar els testimonis.

[email protected]


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT