PUBLICITAT

Obren 64 comerços i en tanquen 59 durant el setembre

  • El 62,5% de les obertures s'han gestionat per procediment simplificat
  • Incrementen fins a 95 el nombre de reserves de noms comercials
10102012_cinca
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, durant la roda de premsa d'aquest dimecres. Foto: ANA / N.M.
El portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha informat, aquest dimecres, del primer balanç de la posada en marxa del nou procediment simplificat d'obertura de comerços, que ha considerat positiu. Durant el període del 3 de setembre al 3 d'octubre, el 62,5% de les obertures s'han gestionat per procediment simplificat. A més, en aquest període s'han produït 64 obertures i 59 baixes, amb un resultat favorable de cinc empreses més. Durant aquest termini també s'ha detectat un increment del nombre de reserves de noms comercials, que han estat 95.
El nou procediment simplificat d'obertura de comerços ha tingut una bona rebuda per part dels empresaris, segons les dades que ha facilitat aquest dimecres el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca. Les modificacions en aquest procediment permeten iniciar les activitats un cop que s'ha presentat la sol·licitud sense haver d'esperar una resposta per part de l'Administració, i la majoria dels nous comerços han triat aquest procediment. 

Del 3 de setembre al 3 d'octubre s'han obert un total de 64 comerços, i d'aquests, el 62,5% ho han fet per procediment simplificat. A més, durant aquest mateix període també s'han produït 27 canvis de titulars en comerços, dels quals 17 han seguit el procediment simplificat. 

On s'ha donat un increment 'espectacular' és en les reserves de noms comercials, que durant aquest període se n'han realitzat 95, de les quals 58 per procediment simplificat. En el mateix període de l'any passat, en canvi, se'n van realitzar 56 en total.

El ministre portaveu del Govern considera que aquesta bona acceptació del nou procediment és perquè 'facilita i escurça molt els tràmits'.

Adjudicacions

En la sessió de Consell de Ministres d'aquest dimecres també s'han aprovat diverses adjudicacions de treballs de neteja, poda i manteniment de les plantes dels rius. Es desbrossaran disset trams de riu i per a això s'han adjudicat els treballs a dues empreses per un import total de 55.495 euros.

També s'han licitat 390.000 euros en obra pública per estabilitzar la carretera del Puiol del Piu, fer arranjaments en diverses zones per a la protecció de caiguda de blocs rocosos, i fer la connexió del col·lector de Mereig al col·lector general d'aigües residuals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT