PUBLICITAT

Gil es decanta perquè l'ITP passi a ser un tribut només comunal

10102012_montsegil
Montserrat Gil. Foto: ANA
La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha manifestat aquest dimecres que els comuns es decanten perquè l'ITP passi a ser un tribut només comunal. Aquesta és una de les opcions que planteja el catedràtic Luís Alonso en el seu estudi sobre les conseqüències que té l'entrada en vigor de l'Impost General Indirecte (IGI) sobre l'Impost de Transmissions Patrimonials Immobiliàries (ITPI). El dictamen determina que el fet que la Llei de l'IGI estableixi que les transmissions immobiliàries que facin els empresaris i professionals ja no tributin per l'ITP, és contrari al que disposa la Constitució. En aquest sentit, Gil, en declaracions al programa Ara i Aquí de RNA no ha descartat plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat, però s'ha mostrat partidària d'arribar a acords amb el Govern 'per trobar una solució satisfactòria per totes les parts'.
Una de les solucions que planteja l'estudi per pal·liar la pèrdua de recaptació per part dels comuns, proposa convertir l'ITP en un tribut només comunal, de manera que tota la recaptació que no tributi per IGI, anés a parar a les arques dels comuns, a diferència de la situació actual, en la que l'Estat es queda un 2,5% i els comuns un 1,5%. Aquesta seria l'opció que veuen amb bons ulls des dels comuns, tal com ha manifestat Gil, que creu que si no s'opta per aquesta via, s'hauria de mirar que el Govern compensés la pèrdua 'amb altres subvencions'.

Tot i això, Gil ha reconegut que, donada la situació econòmica actual, aquest canvi els afecta poc ja que en el segon trimestre el Comú lauredià només ha recaptat 93.000 euros per aquest concepe, quan al 2008 se n'havien arribat a ingressar 500.000.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT