PUBLICITAT

En vistes a la llei antitabac

  • El Comú de la Massana facilita la instal·lació de terrasses durant tot l'any i en regula el funcionament i les característiques
E. O. G.
LA MASSANA

Periodic
Una terrassa a la parròquia de la Massana en una imatge d'arxiu Foto: EL PERIÒDIC

El Comú de la Massana va aprovar recentment un reglament de terrasses d'ús públic, que entrarà en vigor demà. Més enllà de regular-ne horaris i condicions, el text busca la «millora de la imatge de la parròquia», i de passada també dóna resposta a bars i establiments de restauració en previsió de la futura implementació de la llei antitabac.

Per aquesta norma, que entrarà en vigor a mitjans desembre, es prohibirà fumar en establiments d'ús públic, també en bars i restaurants –amb l'excepció d'aquells que adaptin una sala tancada i en la que no es presti servei. Una manera d'escapar a la prohibició és habilitant terrasses. I és en part per això que la corporació massanenca s'ha afanyat a aprovar el reglament de terrasses d'ús públic que «possibiliti la instal·lació instal·lació de terrasses durant tot l'any».

El reglament preveu que es puguin instal·lar terrasses en places, voravies i altres espais públics per a vianants, i en zones d'estacionament limitat. I també estableix que «les llicències que lliure el comú poden tenir una durada indefinida o bé una durada temporal limitada», les segones poden ser d'hivern –de l'1 de novembre al 31 de maig– o d'estiu –de l'1 de juny al 31 d'octubre.

El text estableix normes per assegurar la convivència. Així, l'horari d'obertura de les terrasses es limita de 9 hores a 24 hores, i «no obstant això, no es poden produir cap tipus de sorolls que puguin molestar el veïnat». I encara més, «la llicència es revocarà per incompliment de la normativa vigent sobre contaminació acústica, quan comporti molèsties al veïnat o pertorbi la bona convivència o el descans dels veïns». Evidentment, hi ha d'altres motius que poden comportar la revocació de la llicència, com «les necessitats públiques i els interessos generals» o l'impagament dels tributs.

Però els titulars dels establiments que obtinguin la llicència també han de complir altres normes. «És prohibit fer publicitat en el mobiliari de les terrasses autoritzades, així com en un altre indret de la mateixa terrassa, excepte si es tracta de la del mateix establiment autoritzat a explotar la terrassa». També cal que el mobiliari sigui de color «negre, gris, verd, blanc o marró, o de les seves diverses tonalitats», que les bombetes que s'hi utilitzin siguin «de baixa intensitat» i la il·luminació no tingui impactes a la via pública. Les terrasses hauran d'estar a la mateixa altura que la voravia, dotades «d'elements reflectants en els seus extrems per tal de reforçar la visibilitat nocturna», i s'hauran de complir altres normes d'higiene i seguretat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT