PUBLICITAT

Missatge de tranquil·litat de Batalla sobre les obres a la N-145

  • Assegura que no han rebut cap comunicació de canvi des del Govern i que es compliran els terminis
CLARA GARNICA
LA SEU D'URGELL
Twitter: @claragarnica

Periodic
Grues a la zona d'Anserall Foto: TONY LARA

Si dilluns el portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, alertava del retard fins al 2015 en la finalització de les obres a la N-145, ahir l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va contradir aquestes paraules assegurant que estan tranquils i que no tenen cap comunicació des de l'Executiu espanyol respecte a que no s'hagin de complir els terminis previstos.

Així, i segons va assegurar Batalla, «hi ha el compromís per part del Ministeri de Foment espanyol» que els treballs de millora a la carretera s'acabaran l'any vinent, durant el segon trimestre. Per a justificar-ho, va exposar tot el treball fet els darrers mesos i la rapidesa amb la qual s'està treballant, fet que demostra que aquest compromís s'està complint. «Tenim prou tranquil·litat que les coses es faran al seu temps», va manifestar l'alcalde de la Seu d'Urgell i diputat de Convergència i Unió.

Així doncs, des del consistori alturgellenc no hi ha preocupació pels únicament 189.000 euros pressupostats pel Govern espanyol l'any vinent per fer front a les obres. Ni tampoc pel fet que s'hagin previst sis milions pel 2014 i 9,5 pel 2015. No hi ha correlació, segons Batalla, entre el que es pressuposti i els terminis de finalització. «Els terminis de pagament són una cosa, les obres una altra», va manifestar l'alcalde, que va afegir que els pagaments són temes de «dinàmica entre la concessionària» encarregada de dur a terme els treballs de millora i el propi Ministeri de Foment.

Tot sota els terminis / Batalla va assegurar que de moment la velocitat dels treballs s'estan complint fil per randa i que la carretera s'acabarà l'any vinent. Per tant, segons l'alcalde alturgellenc no hi haurà problemes per finalitzar el túnel del Bordar, a tocar d'Anserall, el nou accés a aquesta població, el fals túnel de Cal Pelaire i el nou punt rodó a tocar de la frontera, per evitar que els vehicles hagin de creuar tota la Duana per a fer el canvi de sentit.

No és aquesta l'opinió del PSC-Progrés, que assegura que les empreses estan deixant de cobrar i que no tardaran en aturar les obres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT