PUBLICITAT

De Haro veu el nou partit com a sortida a l'escissió

  • Afirma que es va pensar en la nova formació per si ApC es trencava
  • Admet que el partit es pot gestar dins la plataforma, però que "no hi ha res decidit"
I. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Nomen, líder d'ApC, i De Haro, durant la campanya electoral de l'any passat. Foto: ONA MORANTE

La nova formació política que estan gestant diversos membres d'Andorra pel Canvi --entre ells, els lauredians de Segle21 (S21) i els escaldencs de Renovació Democràtica (RD)-- va començar com una sortida davant d'una eventual escissió de la plataforma que lidera Eusebi Nomen. Així ho va explicar ahir el president de RD, Ricard de Haro, que també va admetre que el partit es pot crear dins d'ApC, però que aquest no era l'objectiu inicial i que, en qualsevol cas, el procés de constitució de la nova formació està aturat.

"Vam parlar de fer un nou partit en cas que es produís una escissió a ApC", va explicar De Haro, que es va mostrar molest pel fet que des d'alguns sectors ja es doni per fet que la formació centrista tirarà endavant. Les converses per tirar endavant un nou partit van tenir lloc entre RD, S21 i altres membres d'ApC, la majoria d'ells crítics amb la línea d'oposició seguida per la plataforma. El risc de trencament d'ApC, que fa uns mesos era força elevat, feia aconsellable pensar en alternatives i l'opció d'un partit que aglutinés diferents grups parroquials i formacions ja existents era la més atractiva per mantenir l'equidistància entre socialdemòcrates i reformistes. El risc de trencament d'ApC és ara menor i per aquest motiu el full de ruta dels impulsors del nou partit passa, ara per ara, per consolidar-lo dins de la mateixa plataforma.

El president de RD no va descartar aquesta segona opció: "També es podria impulsar el partit dins d'ApC", va dir De Haro, que, en qualsevol cas, va voler deixar clar que "no hi ha res decidit" i que la intenció inicial era preparar l'endemà d'un eventual trencament d'ApC. Una altra qüestió és decidir el lideratge de la futura formació i en aquest sentit De Haro va avançar que no té intenció d'assumir-lo. Fins ara, ningú --ni des de RD, S21 o ApC d'Andorra la Vella-- no s'ha postulat per encapçalar el nou projecte.

Fins a cert punt, la publicació dels plans d'alguns sectors d'ApC per impulsar el nou partit ha creat reticències en aquests mateixos sectors, ja que la plataforma, segons diverses fonts, està ara més cohesionada que fa uns mesos. S21 i RD sempre han posat la veu discrepant, especialment pel que fa a les tenses relacions d'ApC amb el Govern, però el desencontre amb els socialdemòcrates durant el debat d'orientació política va cohesionar la plataforma i el grup parlamentari. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT