PUBLICITAT

Arinsal ressuscita el circuit de la Copa del Món 2006

  • La prova,amb més de 50 inscrits, potenciarà el turisme de la parròquia
I. MOURE
ARINSAL

Twitter: @Ivan_Moure

Periodic
Corominas, Balielles, Fernández i Rafel, ahir a l'Hotel Princesa Parc Foto: EL PERIÒDIC

Arinsal ha entrat aquest any en el calendari del Campionat de Catalunya i Països Catalans i sis anys després d'acollir una cita de la Copa del Món Biketrial en la qual Xavi Casas es va proclamar campió, el mateix recorregut s'ha ressuscitat. El culpable no és un altre que l'hereu de Casas, Yann Fernández, que amb 19 anys i el recent títol de campió d'Europa sènior ha estat el dissenyador de les cinc zones agafant el relleu de l'excampió del Món. L'explanada al costat del Surf, el riu, una banda de la muntanya i un parell de zones al parc de la Tosca definiran el recorregut, gairebé idèntic al de fa sis anys.

Amb aquesta prova el Comú de la Massana introdueix també una especialitat que estava desaparescuda a la parròquia i per la qual, segons va explicar Sergi Balielles, volen que es converteixi en una de les atraccions en el seu turisme esportiu. «Creiem en el bicitrial i volem promocionar-lo. Si això surt bé farem demanda per al Campionat d'Espanya i si tot va bé ¿Perquè no seguir creixent?», es va qüestionar el conseller de turisme i comerç en referència a l'interès per tornar acollir algun dia una altra cita de la Copa del Món Bike Trial.

De moment, en aquesta prova, que es disputarà s'hi donaran cita entre 50 i 60 participants, dividits en vuit categories. La majoria dels participants són joves i a més es tracta de l'última prova del calendari català i hi haurà molt en joc per tant s'espera multiplicar el número de visitants: «Vindran famílies senceres, cosa que va amb la línia de Vallnord», va assenyalar Martí Rafel, director de l'estació. Aquest és només un primer pas per tornar a potenciar un esport que, si torna a la primera línia mediàtica pot arribar a ser un bon fill d'Andorra Turisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT