PUBLICITAT

La Policia es manifestarà de nou dijous, al Consell General

  • La concentració ve motivada perquè el Govern segueix sense moure fil
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La manifestació del passat dilluns 1 d'octubre, davant del Govern Foto: ÀLEX LARA

Els dos sindicats de la Policia, el CFPA i el SIPA, ja van avisar que la manifestació convocada el passat dilluns 1 d'octubre no seria l'única. Degut a la «manca d'acostament» del Govern d'ençà la concentració –la qual va reunir a més de 400 persones– i també després de constatar que el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, segueix sense enviar-los les simulacions de com quedaran les jubilacions, els dos sindicats han convocat una nova manifestació, la qual es farà demà passat, dijous, a la plaça de la nova seu del Consell General.

La concentració s'ha convocat a les 15.30 del migdia, tot i que en aquest cas, i a diferència de la celebrada l'1 d'octubre, no és un crit perquè hi acudeixi tota la ciutadania, sindicats i d'altres col·lectius afectats, sinó que és un acte «més específic de la Policia», segons va exposar el vicepresident del SIPA, Joan Comella. El cos segueix reclamant que la reforma del sistema de jubilacions dels funcionaris és una vulneració dels seus drets i que el Govern està imposant un model, cosa que no els permet iniciar la negociació.

Els dos sindicats ja han comunicat al ministeri d'Interior la seva decisió de manifestar-se. A més, van assegurar que aquesta serà «la primera de les diverses concentracions» impulsades pels sindicats amb el lema Contra les mentides electorals, en referència a la promesa que els van fer en campanya tant el cap de Govern, Toni Martí, com Jordi Cinca, respecte a que no tocarien els salaris ni els drets del col·lectiu policial.

Pregunta dels Socialdemòcrates / La concentració de dijous davant la nova seu del Consell General es realitza aprofitant la sessió de control del Consell que es farà a les 16 hores, i en la qual el conseller general del Grup Parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha inclòs una pregunta relativa als passos que ha fet Govern per contractar les places vacants per jubilació de policies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT