PUBLICITAT

Andorra Telecom contra el dèficit

  • El Govern es planteja agafar diners dels fons de la parapública per sanejar les finances del país
L. GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

«Engreixar» Andorra Telecom o «descapitalitzar» l'empresa per finançar el dèficit del Govern. Una difícil elecció que, si més no, està a l'agenda de l'Executiu. I és que l'equip capitanejat per Toni Martí s'està plantejant si agafar fons de la parapública encarregada de portar les telecomunicacions del país per tapar part del forat que pateixen els comptes públics.

«Hem de decidir si són necessaris els fons que posseeix la companyia». Aquest és el principal factor que, segons el ministre de Finances, Jordi Cinca, s'ha de tenir present a l'hora de fer realitat un dels plans de Govern: treure capital de la propietària de la marca Som i utilitzar-los per finançar el país.

Al cap i a la fi, tal i com va explicar ahir Cinca, l'accionariat total d'Andorra Telecom és el Govern. I com a únic inversor, aquests fons estan en la seva propietat i pot decidir en relació a què fer amb ells. «Si tenim una caixa allà amb diners, ¿per què hauríem de demanar finançament internacional?».

I és que al Govern no se li escapa que la prima de risc està molt elevada i que finançar-se en les condicions actuals no és barat com ho era anys enrera. Els diners que extragués de la companyia de telecomunicacions nacional serien lliures de taxes o interessos, a més de poder ser concedits immediatament.

Tot i així –i si bé Cinca es va mostrar bastant partidari de la possibilitat–, aquesta operació no està exempta de riscos. «Estem parlant d'una companyia de telecomunicacions, no sabem si necessita grans dipòsits per fer les inversions que necessiti». El propi Cinca va apuntar així els punts foscos d'aquesta operació, ja que empreses com Andorra Telecom poden necessitar aquests fons que ara busca el Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT