PUBLICITAT

Daban admet que la seva dimissió afavoreix la futura fusió amb la UH

  • S'està treballant en la unió a partir d'una absorció o bé en forma de confederació
  • El ja expresident continuarà a la junta de l'entitat, sota la batuta de Calvo i Aristot
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'expresident de l'ADHA durant una entrevista amb EL PERIÒDIC. Foto: TONY LARA

El ja oficialment expresident de l'Associació d'Hotelers d'Andorra (ADHA), Jordi Daban, va assegurar que la seva dimissió al capdavant de l'entitat beneficia directament les sinergies amb l'altra associació del sector, la Unió Hotelera (UH). De cara al procés de fusió en què s'està treballant, Daban "no volia ser un obstacle", va assegurar. "Si ens volem ajuntar hem d'estar en condicions similars", va manifestar l'hoteler, que va afegir que "a la UH ja fa tres anys que tenen una presidència en funcions".

A banda dels motius personals, que se centren en iniciar nous projectes empresarials, Daban va prendre la decisió de deixar la presidència de l'associació per despersonalitzar l'entitat. Ara tant la UH com l'ADHA tenen una presidència en funcions, encapçalada per Xavier Palou per una banda i pels fins ara vicepresidents, Daniel Aristot i Carles Calvo, per l'altra.

Partint d'aquest estat actual a les dues representacions del sector hoteler, la futura fusió està més a a prop. Així ho va assegurar Daban, que va recordar que el primer pas serà el treball conjunt que es durà a terme a partir del setembre, i que inclou entre d'altres aspectes de comercialització compartida la signatura d'un conveni de col.laboració per rellançar els Seven Peaks, el paquet turístic que inclou l'ascensió als pics més alts de les set parròquies del Principat. Tot i que un dels motius de deixar la presidència sigui afavorir totes aquestes sinergies, Daban continuarà vinculat a l'ADHA i formarà part de la junta. El ja expresident, a més, durà a terme paral.lelament projectes empresarials personals. "Transcorreguts aquests quatre anys he decidit dimitir, perquè considero que ja s'ha complert un cicle, no volia eternitzar la meva presidència al capdavant de l'ADHA", va concloure.

DIFERENTS POSSIBILITATS DE FUSIÓ
Les dues parts implicades i representatives es mostren d'acord en què la fusió és la millor solució per afavorir l'estabilitat del sector hoteler. Ara s'està treballant per resoldre quina serà la millor opció d'unió. És tot embrionari, va informar Daban, tot i que avança a passos ferms. Les possibilitats plantejades passen perquè una de les dues associacions absorbeixi l'altra o a partir de la creació d'una confederació.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT