PUBLICITAT

Els empleats de l'hospital només han cobrat el 25% de la nòmina

EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
La concentració dels treballadors del Sant Hospital de la Seu, ahir a l matí. Foto: RADIOSEU

Treballadors del Sant Hospital de la Seu es van concentrar ahir a les portes del centre per protestar per l'endarreriment de les nòmines del mes passat. Els empleats només han cobrat de moment un 25% del sou i reclamen una solució per evitar que una situació com aquesta es torni a repetir, segons va informar RàdioSeu.

El col·lectiu va repartir als usuaris i vianants uns fulls en què explicaven els motius de la queixa. Sota el lema Per 10 minuts fiquem-nos a les sabates dels altres, lamenten que «la política d'ofec econòmic entre partits afecta de manera directa la ciutadania en tots els àmbits», en referència als pagaments pendents del fons de liquiditat per a Catalunya i als conflictes entre Generalitat, Estat i Unió Europea sobre el finançament dels serveis bàsics.

El manifest també considera que el deute que arrossega l'hospital té com a origen una «mala gestió», que la crisi tan sols ha empitjorat. Alhora, defensa l'esforç fet pels treballadors per mantenir la qualitat assistencial durant els darrers anys malgrat les dificultats. En aquest sentit, els empleats creuen que en algunes ocasions la direcció s'ha aprofitat de «la incapacitat de deixar d'atendre les persones» per tal de frenar les seves reivindicacions. Tanmateix, la pancarta que encapçalava la concentració advertia que la sanitat pública de l'Alt Urgell «està en perill per les retallades socials».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT