PUBLICITAT

Marín no es mulla amb l'objectiu

  • El surfista de neu es va proposar el curs passat ser top-15 en la Copa del Món i ara opta per la cautela
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Signatura de l'acord entre Financera d'Assegurances i la FAE amb Lluís Marin (el segon per la dreta). Foto: ÀLEX LARA

Lluís Marín no s'ha volgut mullar sobre l'objectiu per a la pròxima temporada en la Copa del Món de surf de neu. L'andorrà, que el curs passat es va proposar abans de començar a competir acabar en el top-15 tot i que des de la FAE li exigien ser entre els vint primers, ahir va avançar: «No m'ho plantejo. Segons com comenci veurem on puc arribar».

El seu entrenador, Pere Goicoetxea, va donar un motiu de pes per recolzar la resposta del seu alumne: «El resultat de la campanya 2011-2012 motiva [Marín va complir amb la promesa i va finalitzar quinzè] però també és una pressió afegida. Fer menys que fa un any sabria greu però tal i com estem treballant crec que anem pel bon camí». De tota manera va ser rotund alhora de respondre a la pregunta de si seria capaç de colar-se en el top-10: «S'ha de tenir esperança, sinó no seguiria competint. De fet el meu somni sempre ha estat arribar a ser el millor», va convenir agosarat.

Potser pot influir en tot això que es tracta d'un any peculiar. El 24 de gener vinent hi ha Campionats del Món a Stoneham (Canadà) com a fita marcada en vermell al calendari i aquesta serà la primera que puntuarà per al rànquing classificatori dels pròxims Jocs Olímpics d'Hivern, que es faran al Sochi (Rússia) del 7 al 23 de febrer. Acabar entre els 40 primers garanteix una plaça que Marín ja es va guanyar en la darrera edició, Vancouver 2010, tot i tenir seriosos problemes amb les lesions.

Per tant les dues primeres proves que té en el calendari de la Copa del Món 2012-2013 són relativament importants. La primera serà el 6 de desembre a Montafon (Àustria) i la segona sis dies més tard a Telluride (Estats Units). I d'aquí fins el 24 de gener als Mundials. Durant aquest mes i mig possiblement farà alguna prova de la Copa d'Europa per mantenir el ritme de competició però la planificació està feta perquè arribi al pic màxim de forma a Stoneham, que és on els resultats començaran a ser importants.

PETITES MOLÈSTIES / Marín, que al llarg de la seva carrera esportiva ha viscut diversos calvaris amb les lesions, assegurava ahir que està en plena forma, «millor que al 2011», segons va detallar, i tan sols necessita «una fase de volum de neu» per afinar de cara al curs vinent. Les lesions, però, no l'han abandonat i ahir va admetre que ha tingut molèsties a l'esquena per una hèrnia discal que té des de fa temps. «Mai m'ha molestat fins aquest estiu però m'he tractat i estic molt millor, per no dir perfecte».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT