PUBLICITAT

'Andorra is not Spain'

  • La pàgina web de l'Oficina d'Afers Consulars dels Estats Units, amb informació per als americans que viatgen pel món, té una única pestanya per a Espanya i el Principat
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Al costat de la bicolor El web de l'Oficina d'Afers Consulars. Foto: EL PERIÒDIC

És ben cert: la pàgina web de l'Oficina d'Assumptes Consulars (the Bureau of Consular Affairs) dels Estats Units, un lloc de referència per a tots els americans que decideixen viatjar pel món, conté informació d'Andorra. Ara bé, cal puntualitzar que el Principat no té un espai propi, sinó que el comparteix amb Espanya i de tal manera que no acaba de quedar clar que es tracten de dos Estats completament independents l'un de l'altre. Com a mínim, és dubtós des del mateix moment en què Andorra, a diferència de la resta de països del món, apareix associada al nom d'Espanya i a la bandera bicolor.

Des de la pàgina d'inici de l'Oficina (http://travel.state.gov), l'internauta pot accedir a un apartat amb informació per preparar el seu viatge i seleccionar, dins d'una llista preconfigurada, el nom del país sobre el qual vol tenir més detalls. I és justament en aquesta llista que apareix Spain and Andorra, com si es tractés d'alguna mena de confederació o associació interestatal. Perquè, és clar, seria més greu que el nom d'Andorra no sortís per enlloc i que la informació del Principat estigués inclosa directament dins de l'apartat dedicat a Espanya, però en qualsevol cas és l'únic país de la llista que no té una pestanya pròpia.

Un cop dins, comença la informació ambigua i confusionària Pel que fa a la "descripció del país" (així, en singular), el web afirma que "tant Andorra com Espanya són democràcies estables i economies modernes" i puntualitza que Espanya forma part de l'OTAN i la Unió Europea. A partir d'aquí, el navegant americà troba les explicacions pertinents per poder entrar a Espanya i l'adreça de l'Ambaixada dels Estats Units a Madrid, així com la dels diferents consolats que hi ha per tot l'Estat espanyol. Per entrar a Andor- ra, el web remet al consolat de Barcelona.

Aquí i allà hi ha informació específica per a Andorra. Per exemple, per saber els requisits per entrar al Principat, la pàgina aconsella contactar amb la delegació andorrana a les Nacions Unides. El web puntualitza també que "Andorra té un baix índex de criminalitat", mentre que l'índex d'Espanya és "moderat".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT