PUBLICITAT

El consum elèctric disminueix al juliol l'1,1% respecte al mateix mes de l'any passat

  • El consum total va ser de 43,5 GigaWatts per hora, amb un pic el dia 8
  • Pel que fa a producció pròpia, el país va generar el mes passat 12,4 GWh
EL PERIÒDIC
ENCAMP

El consum elèctric d'Andorra durant el mes de juliol passat va ser de 43,5 GigaWatts per hora (GWh), una xifra que representa una disminució de l'1,1% respecte al mateix mes de l'any anterior. D'altra banda, el consum acumulat durant els set mesos d'aquest any presenta un augment de l'1,8% respecte al mateix període de l'any passat. Aquestes són algunes de les dades que la parapública Feda va facilitar ahir, mitjançant un comunicat.

Les dades de consum del mes de juliol passat indiquen, així mateix, que la potència màxima registrada va ser de 82,3 MegaWatts. Aquest pic es va produir el 8 de juliol, a la una del migdia.

Pel que fa a la producció pròpia, Andorra va generar al juliol un total de 12,4 GWh, entre la central hidràulica de Feda (11,8 GWh) i el Centre de Tractament de Residus de la Comella (0,6 GWh). Aquesta xifra representa el 28,6% del consum total d'Andorra. Val a dir que un mes abans, al juny, s'havia produït un rècord de producció pròpia, amb 20,7 GWh entre la central hidràulica de Feda (19,5 GWh) i el centre de tractament de residus de la Comella (1,2 GWh).

Quant a la producció hidràulica, el mateix comunicat de Feda reconeixia que "la producció assolida durant el mes de juliol d'aquest any ha estat força elevada". Així, si es tenen en compte les dades d'anys anteriors, resulta que la d'aquest any "és la tercera en importància d'un mes de juliol, després dels anys 1996 i 1992, amb 13,4 i 12,2 GWh respectivament".



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT