El Pidasa venç el derbi colomenc contra una UE irreconeixible

• L'equip de Blanco i el Sant Julià mantenen el ple de victòries en tres jornades i colideren la classificació
SANT JULIÀ DE LÒRIA

L'extrem del Pidasa Samir ?de blanc? trava Àlex Martínez en el Pidasa-UE, ahir a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

La UE Santa Coloma que tant va brillar fa una setmana en la victòria contra el Lusitans va ser ahir una caricatura d'equip en el derbi colomenc contra el Pidasa. L'aposta futbolística dels de Lluis Miquel Aloy ahir va ser nul·la i el Pidasa, un equip que per molta figura que perdi es manté al màxim de competitiu, no va perdonar. Victòria per 2-0 del campió de Copa per mantenir un ple de victòries en tres jornades que només el Sant Julià, amb el qual colidera la classificació, pot seguir.

Víctor Rodríguez i Crespo, canalitzadors del joc de la UE, van aparèixer a la gespa d'Aixovall sense cames ni cap. Ells dos van reflectir la imatge del seu equip: molta imprecisió en les passades i poques revolucions. El Pidasa, amb Marc Rebés i Pousa, se'ls va menjar però la realitat és que va funcionar com un equip. Molta intensitat, començant per un Alejandro que sense Beto, torna a gaudir de la punta d'atac que el van fer pitxitxi en la seva època al Sant Julià. Amb un llamp a les banda esquerra com Samir i el petit Barreiro, cada vegada més aportador. La pressió del Pidasa era tal que la UE no podia ni començar a construir les jugades. Al final acabava optant per la pilota llarga i sense Víctor Bernat –lesionat– per lluitar en el joc aeri no tenia cap alternativa per l'aire.

El Pidasa tampoc no va arribar a inquietar amb claredat Periánez més que en dues ocasions, en la mitja hora de cada part, i totes dues van acabar al fons de la xarxa. El primer gol va néixer de les botes d'Alejandro, que va arribar a una pilota impossible que es perdia per la línia de fons i va treure's un centre que Mercadé va culminar amb suma elegància, engaltant la pilota i col·locant-la al pal llarg amb Periánez immòbil.

En la mitja hora de la segona part arribar l'altra urpada. Txema, titular en el lateral esquerre, tenia la pilota a tres quarts de camp, va escombrar l'interior de la bota per fer una centrada al segon pal que semblava innocent però ni Periánez ni la defensa de la UE van reaccionar. L'altre lateral del Pidasa, Fité, va entrar com un llamp sense marca per fer de cap el segon.

LA UE, que ni havia xutat amb intenció fins llavors contra una porteria contrària que ocupava Guillermo Burgos –Eloy Casals era baixa per motius laborals– va donar feina al veterà porter en els últims minuts, però aquest, tot i la falta de ritme de competició, va estar fantàstic. Sobretot en el minut 81 amb una doble aturada a xuts de Vall i Sirvan –aquest últim a boca de canó– perquè en el segon rebuig Riera enviés la pilota al Pic del Carroi amb tota la porteria per ell. Aquí es van acabar les ínfimes possibilitats de la UE de capgirar l'estat del partit. Amb aquest gol el desenllaç del derbi colomenc podria haver canviat radicalment però no va ser així i de fet, ja en el descompte, Genís va poder marcar el 3-0 però el pal ho va impedir.

EL PRINCIPAT, ESTRANY CUER / El Sant Julià, l'altre colíder, va haver de patir de valent per derrotar el Principat. Ajustat 1-0 davant un estrany cuer de Primera que va deixar una magnífica imatge davant els lauredians però que es manté amb zero punts amb un aterrador inici de lliga: Lusitans en la primera jornada (5-0), Pidasa en la segona (1-3) i Sant Julià ahir (1-0). L'equip de l'entrenador espanyol professional Raúl Cañete va plantar cara als de Josep Maria Espot i fins i tot va tenir algunes ocasions manifestes de gol com ara dues d'Àlex Izquierdo que va fallar sol davant el porter. L'ex de l'Andorra Xavi Llanas va fer el gol del triomf al minut 72.

GOLEJADA DEL LUSITANS / El vigent campió, el Lusitans, va veure com el seu rival d'ahir, l'Engordany, s'avançava en el minut 2 amb un gol de Brian Mengual però amb paciència i un joc que cada setmana que passa es torna més atractiu, va remuntar amb gols de Bruninho (minuts 15 i 50) i va tancar la golejada mitjançant Víctor Hugo i Sebas Bertran.

Per últim el Burger King Inter d'Escaldes va guanyar l'Encamp per 2-3 en el darrer partit. Dos gols de Marinho, el segon de penal, van avançar els escaldencs i Mimoun va ampliar diferències però amb deu per expulsió del porter Monteagudo l'Encamp va estar a punt d'obrar el miracle amb gols de Marcelo i Neira en els últims minuts.