PUBLICITAT

De gimcana per tot el país

  • Vora 200 joves desafien els reptes de la segona edició de la ?Gimkna't a 7 bandes'
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tres joves en una de les proves celebrades a Escaldes Foto: ANA / N.M.

Més d'un es va quedar sorprès ahir de veure tants joves corrent amunt i avall, de parròquia en parròquia, uniformats amb una samarreta de color fúcsia i amb algun que altre element estrafolari a sobre. Que no es preocupi ningú, estaven competint. Competint a la segona edició de Gimkna't a 7 bandes, un esdeveniment en el qual hi participen tots els comuns –a través dels seus Punts Jove– i que repta als més joves a superar diverses proves, a fer-ho de la manera més ràpid possible i a aconseguir la millor puntuació.

En aquesta segona edició s'hi van inscriure un total de 48 equips formats per quatre joves de 12 a 30 anys. Es pot considerar un èxit de participació tenint en compte que el màxim permès per l'organització eren 50 equips.

El tret de sortida a la competició es va realitzar a la parròquia d'Escaldes-Engordany, l'amfitriona encarregada d'acollir tant l'arribada com la sortida de la prova. En total, 192 joves –l'any passat van ser 164– que es van passar el dia superant proves repartides per les set parròquies, movent-se amb el transport públic.

En aquesta edició els participants havien de superar proves relacionades amb el món de la comunicació i les noves tecnologies, com per exemple una d'Escaldes on els joves havien de desxifrar missatges de text escrits sense les vocals, va informar l'ANA. A la Massana, on hi havia una de les proves més difícils segons els participants, van haver de demostrar les seves habilitats artístiques. A Encamp, als joves els va tocar reumllar-se a la piscina i a Sant Julià fer punteria amb escopetes de balins.

Evidentment, tant d'esforç tenia una recompensa. L'equip dels petits –de 12 a 17 anys– que va quedar en primer lloc va ser premiat amb entrades per a Port Aventura, amb la nit d'hotel inclosa, i l'equip guanyador dels majors d'edat –de 18 a 30– va guanyar un paquet de dues nits d'hotel a alguna ciutat europea per a cada membre del grup.

L'entrega de premis va tenir lloc ahir a les vuit del vespre al Prat del Roure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT