PUBLICITAT

El Govern controlarà les aigües subterrànies de la zona de l'abocador del Maià

  • L'actuació es desprèn de la Llei de residus i d'un informe
  • L'Executiu adjudicarà la instal.lació de quatre piezòmetres
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Govern ha aprovat la instal.lació d'un seguit de piezòmetres --apa- rells que mesuren la pressió--, amb l'objectiu de fer seguiment de les aigües subterrànies a la zona de l'antic abocador de cendres del Maià. Segons explicava el comunicat emès ahir per l'Executiu, els tubs intal.lats serviran com a punts de control de la qualitat de les aigües subterrànies del sector del Maià, a la parròquia d'Encamp, on es van dipositar durant els dar- rers anys les cendres provinents de la incineració de residus de l'antic forn incinerador de la Comella, fins que l'abocador va ser clausurat i restaurat.

El motiu de l'actuació, segons assenyala el mateix comunicat, és donar compliment de la Llei de residus, tenint en compte la presència d'aigües subterrànies a sota de l'abocador de cendres restaurat i clausurat del Maià. El Departament de Medi Ambient havia realitzat prèviament un estudi en aquest indret, que recomanava precisament la instal.lació de quatre piezòmetres. Els piezòmetres són un tubs que permeten accedir des de la superfície a les aigües subterrànies, amb l'objectiu de prendre'n mostres de manera regular, per a la seva posterior anàlisi al laboratori.

A més, la perforació necessària per a la seva instal.lació ha de permetre millorar el coneixement geològic i hidrogeològic d'aquesta zona, propera al port d'Envalira. Tres dels piezòmetres se situaran en la direcció del flux de les aigües subterrànies que discorren per sota de l'abocador, mentre que el quart es col.locarà aigües amunt, en un punt distant de l'abocador. Això permetrà fer una anàlisi de les aigües en condicions no pertorbades i comparar resultats amb altres anàlisis. La instal.lació dels piezòmetres s'adjudicarà mitjançant un concurs, per un import de 18.408,46 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT