PUBLICITAT

Detinguts dos veïns d'Andorra i un de la Seu amb 4.500 paquets

  • La Guàrdia Civil incauta 17.000 euros a un veí de Barcelona a la duana de la Farga
EL PERIÒDIC
ESTAMARIU / VALLS DE VALIRA

Periodic
El tabac a l'interior del vehicle Foto: GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil va detenir dijous tres persones per un delicte de contraban i de falsificació de matrícula. Els fets van passar a les onze del matí quan els agents van observar un Mercedes, amb matrícula andorrana, que circulava pel camí de les Colomines, proper a l'encreuament amb la N-260, al terme municipal d'Estamariu. En ser interceptats per la Guàrdia Civil, els quatre ocupants del vehicle van fugir a peu, però tres d'ells van poder ser atrapats pels agents. En l'escorcoll del vehicle, es van trobar 4.500 paquets de tabac de contraban de diverses marques, valorats en 17.125 euros.

Els agents també van comprovar que les plaques de la matrícula del vehicle no es corresponien amb les del permís de circulació del Principat d'Andorra ni amb el número de bastidor. Per tot plegat, van detenir a B. M. R., de 49 anys i veí d'Andorra, A. M. M. R., de 19 anys i veí de la Seu d'Urgell, i N. J. C. B., de 22 anys i veí d'Andorra, per un presumpte delicte de contraban i per falsificació de plaques de matrícula. Els detinguts, juntament amb el tabac i el vehicle, han estat posats a disposició del Jutjat número 2 de la Seu d'Urgell.

D'altra banda, la Guàrdia Civil també va intervenir dijous 17.000 euros a un veí de Barcelona a la duana de la Farga de Moles. La intervenció es va produir a les 10.30 hores durant la inspecció a un Nissan que circulava en direcció a territori espanyol i que estava ocupat per dues persones, que van declarar que la quantitat que portaven era de 9.000 euros cadascun (18.000 euros en total). Posteriorment, però, van reconèixer que els diners només pertanyien a un d'ells.

El conductor, identificat com a M. M. A., de 61 anys i veí de Barcelona, va continuar el viatge amb mil euros en concepte de mínim de supervivència, i la resta dels diners van quedar a disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya. A més, també es va aixecar acta per infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals.

El cap de setmana passat la Guàrdia Civil va decomissar 5.037 paquets de tabac de contraban valorats en 20.815 euros en quatre operacions. El primer decomís va tenir lloc quan els agents van observar, a la carretera d'Argolet a Arduix, com una persona estava carregant bosses d'escombraries negres a l'interior d'un Opel Vectra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT