PUBLICITAT

La delinqüència s'incrementa un 6,55%

  • El fiscal general, Alfons Alberca, ha explicat que aquest curs també preocupa l'increment de les conductes imprudents amb resultat de mort o lesions greus en accidents de trànsit, i que per això es treballarà més en la prevenció d'aquestes actuacions
05102012-anyjudicial
Un moment de l'acte de l'inici de l'any judicial, celebrat aquest divendres al matí al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Foto: ÀLEX LARA
L'inici de l'any judicial, que ha tingut lloc aquest divendres, ha servit també per avaluar les dades del darrer curs, 2011-2012, en el que s'ha detectat un increment de la delinqüència aparent del 6,55%. Tal com ha indicat el fiscal general, Alfons Alberca, això fa referència a les causes penals iniciades, que han passat de les 5.007 al curs anterior a les 5.335 en aquest. Durant aquest curs també preocupa l'increment de les conductes imprudents amb resultat de mort o lesions greus en accidents de trànsit, i per això el fiscal ha assegurat que es treballarà més en la prevenció d'aquestes actuacions.
La Fiscalia General ha presentat aquest divendres la seva memòria del 2011-2012 amb motiu de l'inici de l'any judicial. El fiscal general, Alfons Alberca, ha destacat algunes dades de les estadístiques elaborades a partir dels casos atesos durant aquest any. 

La principal dada d'aquest any és l'increment de la delinqüència que s'ha detectat. El nombre de causes iniciades ha passat de 5.007 l'any anterior a 5.335 aquest any, el que suposa un increment de la delinqüència global aparent del 6,55%. El fiscal general ha explicat que aquest és l'indicador de la delinqüència aparent, ja que són les causes que es detecten i arriben a la justícia, i per tant, hi pot haver el marge d'error d'aquells casos no detectats. 

Dins l'increment de la delinqüència, el fiscal general també ha assenyalat un augment de les diligències prèvies, que han passat de 4.101 a 4.434, i dels sumaris per delictes majors, mentre que han disminuït els de delictes menors. 

Alberca ha destacat el fet que entre les conductes imprudents més greus comeses durant aquest any s'ha observat un increment en les relacionades amb accidents de trànsit que han resultat amb mort o lesions greus. És per aquest motiu que el fiscal ha assegurat que la Fiscalia i el Servei de Policia treballaran en la seva prevenció i es posaran penes 'plenament dissuasives' quan les mesures preventives no siguin suficients. 

Quant a les infraccions contra la salut pública, Alberca ha indicat que s'han mantingut en relació a l'any anterior, i que suposen el 23,47% del total. Per fer front a aquest problema, el fiscal assegura que s'haurà de potenciar la prevenció i la formació dels segments de població més joves.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT