PUBLICITAT

La plataforma contra el Patapou desconfia de la visita dels tècnics

  • Ferrer acusa al cap de Govern de «mentir» per suavitzar la proposta seleccionada per a la infraestructura
LUÍS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La plataforma va penjar ahir pancartes de perill per denunciar l'heliport prop de les escoles per on passaran els aparells Foto: ÀLEX LARA

A una setmana per rebre als tècnics procedents de França que han de certificar si el Roc del Patapou és un lloc apte per aterrar helicòpters o si bé no és recomanable, la plataforma ciutadana que està lluitant contra aquesta ubicació reprèn les accions per desgastar al Govern. Ahir, una jornada després de que l'associació popular rebés la seva resolució desestimada, van reunir a representants polítics de tots el partits de la capital, amb excepció de DA, per mostrar a la ciutadania que, amb l'excepció del partit de l'Executiu, l'opinió de les diverses formacions és construir un heliport, però no al Patapou. Tot per sumar suport, que segons aquesta plataforma de nom No al Roc del Patapou, aviat arribarà a les 3.000 persones.

I és que, des de la plataforma i des del Comú d'Andorra la Vella, es desconfia de l'informe dels tècnics francesos. Si bé el farà un organisme oficial, la cònsol major, Rosa Ferrer, va reclamar que han de poder parlar amb els geòlegs i aeronàutics que vinguin. Perquè si no, segons les preguntes que es facin, els tècnics podrien arribar a votar favorablement el Patapou de manera tendenciosa, i no per motius reals.

«Si els hi pregunten exclusivament si pot aterrar un helicòpter, diran que sí; hem de preguntar si és la millor ubicació», va estimar Ferrer com a exemple. A més, va titllar de mentider al cap de Govern. «El dia que va fer pública l'elecció del Patapou ens varem reunir i em va dir que les altres ofertes arribaven a Sabadell i no a Barcelona; i després vaig comprovar que aquestes opcions aterraven a la Fira de Barcelona i amb possibilitat a l'aeroport», va remarcar Ferrer, que després va lamentar que «el cap de Govern em va mentir» per suavitzar la proposta.

Helicòpters sobrevolant / No només venien amb ajuts polítics. Els opositors a l'heliport de Govern, capitanejats per Isidre Bartumeu, van manifestar ahir en una reunió amb força públic que continuaran «fins al final» per bloquejar l'heliport. I entre les propostes més peculiars, destaca que sobrevolaran amb helicòpters les zones d'afectació per mostrar a la ciutadania andorrana el soroll i com afectarà l'aparició dels aparells aeris als veïns del comú.

A més, Bartumeu va refermar que es reunirà als col·legis amb associacions de pares i mares, i també amb els responsables, per què puguin conèixer de primera mà el que passarà si el Patapou es fa realitat. Espera poder convèncer a quanta més gent millor.

I llavors, amb aquestes accions, «es forçarà una consulta popular» per veure si la ciutadania vol un heliport al Roc del Patapou. Unes instal·lacions que Bartumeu va manifestar que no eren del tot legals i que en un judici tindrien la raó. «El plec de bases no és clar», va estimar. I com a exemple, va parlar de que només un 25% de la zona podria ser expropiada. I que si se suma el camí que arriba fins a la muntanya, on es construiria l'accés a l'heliport, aquest percentatge ja se supera ampliament. De moment, els hi toca esperar fins a l'arribada dels tècnics durant tot aquest mes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT