PUBLICITAT

Casadevall pugna per regular les pràctiques de mediació i arbitratge

  • El Consell Superior vol estalviar temps i diners per solucionar conflictes menors
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, va dir ahir que és necessari que es legislin les pràctiques de mediació i d'arbitratge, que a Andorra no estan regulades. De fet, pel que fa a l'arbitratge, el Col·legi d'Advocats ja ha elaborat un text, i el Ministeri d'Interior ara mateix es troba treballant per enllestir el projecte de llei, tal com van confirmar fonts del Govern.

Casadevall va afegir que també s'hauria d'elaborar una llei de la mediació, perquè tots dos models serveixen «per evitar que la gent hagi d'anar a la justícia, estalviar diners, posar-se d'acord i acabar abans».

Casadevall va voler recordar que la mediació i l'arbitratge ja havien funcionat a Andorra en l'època preconstitucional, i que hi ha països en els quals dóna molts bons resultats. Per aquest motiu, va considerar que caldria impulsar les dues lleis. D'aquesta manera, el president del Consell estima que s'evitaria haver d'anar a la justícia, estalviant temps i diners.

La diferència entre mediació i arbitratge es troba en que en el primer cas, un professional escolta les dues parts, i les intenta acostar perquè ells trobin una solució al conflicte. Mentre que en el segon cas, l'arbitratge, prèviament les dues parts pacten que en cas de conflicte, una tercera persona actuarà d'àrbitre, i les dues parts es comprometen a aplicar la solució que trobi l'àrbitre, informa l'ANA.

Precisament, ahir a la tarda, el Consell Superior de la Justícia va organitzar una conferència per donar a conèixer els avantatges que aporta la mediació, basant-se en l'experiència de Catalunya i prenent d'exemple el seu model.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT