PUBLICITAT

Tràmits 'online' més senzills

  • Es millorarà també el motor de cerca, en un primer pas d'informatització de l'ens
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una captura de la pàgina a Internet www.justicia.ad Foto: EL PERIÒDIC

Des d'ahir, ja es pot consultar la pàgina a Internet renovada de la seu de la justícia. Un nou estri que, segons el Consell Superior, ha de «ser més transparent i millorar la comunicació amb el ciutadà». No només això. També permetrà, en un futur, poder oferir tràmits en línia.

El president del CSJ, Enric Casadevall, va explicar que la intenció és que els tràmits més senzills es puguin començar a fer online, tal com fan molts països, i va destacar que molts estats iberoamericans porten molt avantatge en aquest sentit.

Un altre objectiu és millorar el motor de cerca per a la jurisprudència històrica, per la qual cosa s'han iniciat converses amb el Col·legi d'Advocats, que al seu torn també està introduint la jurisprudència més actual en un model molt més modern, i per tant la intenció és poder arribar a un acord entre els dos per unificar-les.

Aquesta renovació del seu lloc a Internet es tracta d'un primer pas per avançar en la modernització i informatització de l'administració de la justícia. L'objectiu és acostar-se al ciutadà i oferir una informació actualitzada de les notícies que genera l'organisme, així com de totes les sentències que van generant jurisprudència. Properament, el CSJ també té previst obrir un compte a Twitter.

En un futur, la intenció és que es puguin fer alguns tràmits senzills a través del web, com ara demandes de certificats d'antecedents penals, o sol·licituds d'ordres judicials o mínimes quanties. De fet, Casadevall, manifesta que en un futur llunyà s'hauria de poder fer gairebé tot a través d'Internet, i que hi ha molts països, fins i tot d'Iberoamèrica, que estan molt més avançats tècnicament que Andorra o fins i tot que a estats grans com Espanya, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT