PUBLICITAT

Martí assegura que l'FP andorrana és «envejable»

  • Suñé confirma que la reforma del sistema andorrà començarà el curs vinent
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Martí xerra amb alumnes de l'Escola andorrana d'Andorra la Vella, ahir al matí Foto: ÀLEX LARA

El cap de Govern, Toni Martí, va continuar ahir la seva ronda de visites per centres escolars del país, entre ells el centre de formació professional d'Aixovall. Pel que fa a aquesta darrera instal·lació, el cap de Govern va mostrar-se sorprès tan pel seu «bon funcionament» com per les seves infraestructures, motiu pal qual va definir la formació com a «envejable». Per tot, el ministeri vol potenciar l'FP i elevar-la al mateix nivell que l'ensenyament universitari. A paraules de la ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, és una «sortida digne» que s'ha de fomentar com a via d'inserció laboral i com a «passarel·la cap a la continuïtat dels estudis».

Per aconseguir aquesta conscienciació, cal que els grups d'orientadors de segona ensenyança potenciïn l'oferta i la facin conèixer als alumnes, així com a les associacions de pares, va manifestar Suñé.

Això sí, de moment l'FP es queda amb l'oferta que té: El ministeri no es planteja afegir noves formacions, va assegurar Martí, perquè les cinc actuals ja s'adapten a les necessitats d'Andorra.

Durant la visita al centre d'Aixovall, Suñé va aprofitar per valorar l'estudi del CRES sobre la inserció laboral dels joves a Andorra, que assegurava que l'índex d'estudiants andorrans que troben feina és elevat. La ministra va destacar que s'ha constatat que la xifra d'alumnes que ni estudia ni treballa és molt curta, una dada «encoratjadora» si es té en compte la situació actual. Això sí, s'haurà de fer «seguiment» per determinar si aquesta tendència es confirma els propers anys.

Els canvis al sistema, l'any vinent / A més de ser a Aixovall, Suñé i Martí van visitar al matí l'Escola andorrana d'Andorra la Vella. El cap de Govern va mostrar-se satisfet amb la qualitat de les instal·lacions i va assegurar que no ha rebut ni queixes ni demandes per part dels directors de les escoles.

Per la seva part, Suñé va assegurar que el Pla estratègic de renovació i millora del sistema educatiu (Permsea) s'implementarà 100% segur el curs 2013-2014. S'iniciarà a la segona ensenyança i obligarà a canviar els mètodes d'ensenyament: estaran basats en les competències, més que en les assignatures.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT