PUBLICITAT

Un Street View sense denúncies

  • La companyia fa un balanç molt positiu de l'acollida durant la primera setmana H Saboya aprofita l'ocasió per anunciar que dimarts que ve es presenta el ?cluster' de les TIC's dins la Iniciativa Actua
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A dalt, el vehicle d'Street View pren imatges, a la galeria, imatge que va captar l'aplicació del fotògraf. Foto: ÀLEX LARA

L'acollida de l'aplicació en tres dimensions de Google al Principat no podia haver estat més positiva. Fins i tot un del seus enginyers – o Program Manager de Street View–, David Castro, tenia ahir un posat sorprès quan ahir afirmava que «no hem tingut cap denúncia» per vulneració de privacitat. Només fa una setmana que l'aplicació està activa, per tant és aviat per treure conclusions, i tot i que alguns usuaris s'havien queixat a les xarxes socials de que en certes imatges es podien visualitzar les matrícules de vehicles, pel que sembla, res oficial.

Zero denúncies i un alt nombre d'usuaris, tot i que Google no va donar ahir cap xifra, ja que aquesta és «una dada que necessitem més temps per estudiar; els primers dies sempre són bons, però dies després pot ser millor», va explicar Castro.

Però les bones notícies no s'acaben aquí. No va caler ni preguntar. Castro va informar que l'actualització de les imatges arribarà aviat: «Ara tenim una plataforma nova i segurament l'any que ve si tenim l'oportunitat refrescarem algunes imatges, i millorarem la qualitat de les dels llocs on hem anat amb l'antiga tecnologia».

Iniciativa Actua

Google Street View obre les portes del Principat a Internet en el millor moment. Google va escollir Andorra i això és «molt significatiu», va explicar el ministre Gilbert Saboya, ja que demostra que «algunes de les nostres febleses més importants, com és la mida del país, es pot convertir a vegades en un dels principals factors d'èxit o interès». Aquest fet ratifica, segons el ministre d'Exteriors, que Andorra és un bon país per convertir-se en un «laboratori» per a les empreses i el sector de la tecnologia i que per tant, la premissa de la Iniciativa Actua, és vàlida.

Seguint amb el tema, Saboya va aprofitar l'ocasió per anunciar que precisament el cluster de les TIC's serà «llançat institucionalmet» dimarts que ve, tal com es va fer amb el de salut. Quedarà pendent educació, doncs. «La idea és que tots ells es facin realitat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT