PUBLICITAT

Sant Julià ofereix un taller de vocabulari bàsic rus

EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

La tercera edició de les jornades temàtiques de Sant Julià se centrarà en la cultura i les tradicions russes. Després de les jornades nipo-lauredianes i les mexico-lauredianes, aquest any el comú ha optat per Rússia, arran de l'exposició que acull el Museu del Tabac i per l'interès manifestat pels comerciants de la parròquia davant l'increment de visitants i nous residents d'aquest país, com va explicar la responsable de la Taula de Turisme, Núria Parés. Del 8 al 14 d'octubre s'oferiran tallers de vocabulari bàsic per als comerços lauredians, cursos de cuina per conèixer els principals plats de la gastronomia russa i una mostra de balls folklòrics, entre altres.

Amb l'objectiu d'apropar els lauredians a diferents cultures del món, el Comú de Sant Julià organitza per tercer cop les jornades temàtiques, amb Rússia com a eix central. «És una gran ocasió per conèixer Rússia, un dels països més importants a nivell turístic del nostre país, com també de nous residents», va explicar el conseller d'Urbanisme i Turisme, Dot Jordi.

Així, arran de l'exposició Rússia, segle XX del Museu del Tabac i de l'interès dels mateixos comerciants, s'ha optat per oferir diferents activitats durant una setmana relacionades amb la cultura i les tradicions russes.

Les jornades començaran dilluns que ve a les 21 hores amb un taller de vocabulari rus per a comerços. S'aprendran les paraules bàsiques i la pronunciació, tal com va indicar la representant de la Casa Rússia d'Andorra, Olga Kuznetsova. Dimarts a les 22 hores serà el torn del club de lectura amb literatura russa i la participació de l'autora Alexandra Grebennikova, mentre que dimecres i dijous es farà un taller de cuina russa on s'aprendrà a elaborar diversos plats típics del país «molt bons i saborosos», va assegurar Kuznetsova. Les inscripcions per a aquest curs es podran fer a l'Escola d'Art, informava l'ANA.

Per al cap de setmana està previst un taller dissabte a les 11 hores per als més petits. Amb una ampolla blanca de llet podran fer les tradicionals Matrioxques al Museu del Tabac. Diumenge tindrà lloc el plat fort de les jornades temàtiques amb l'actuació d'un grup de ball de nois i noies d'origen rus que són a Saragossa i que oferiran «un gran espectacle», segons va assenyalar la responsable de la Casa Rússia, una mostra de balls folklòrics a l'auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià.

D'altra banda, s'han organitzat diverses activitats culturals com una exposició de literatura russa a la biblioteca del centre cultural o un taller de pintura russa per als alumnes de l'Escola d'Art. A més, de dimarts 9 d'octubre a diumenge 14 hi haurà entrada reduïda al Museu del Tabac i a l'exposició sobre Rússia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT