PUBLICITAT

El Trivium comença el curs amb 41 alumnes

  • S'estalviaran més de 75.000 euros en el funcionament de l'escola
E. O. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Gil, acompanyada de Manel Torrentallé, presideix la sessió del consell de comú, ahir Foto: ANA / M. C.

El Comú de Sant Julià de Lòria, tant majoria com minoria, va donar l'afer Trívium per tancat en la sessió que va celebrar ahir. L'escola d'arts escèniques ha començat aquest curs amb 41 alumnes inscrits, dos més que no pas hi havia al juny passat, segons va exposar la consellera de Cultura de la corporació comunal, Maria Servat. Xifres que van servir per argumentar que el Trivium potser no ha perdut tant en qualitat ni tampoc hi ha tant descontentament amb els canvis.

Servat va exposar que per aquest curs s'ha aconseguit rebaixar el pressupost destinat a l'escola d'arts escèniques Trivium en més de 75.000 euros, i per tant es preveu que l'entitat funcioni amb 120.000 euros. Així mateix, va explicar que s'ha començat el curs amb 41 alumnes inscrits, xifra superior a la que es registrava a finals del curs passat. La meitat d'ells, segueixen assignatures lliures, és a dir que no fan les tres disciplines a la vegada. Igualment, s'ha engegat el tercer cicle com tenien previst.

Amb aquests arguments, i exposant la cronologia dels fets i la feina realitzada al llarg de l'estiu, la consellera de Cultura i la cònsol, Montserrat Gil, van voler donar l'afer per tancat, «per respecte» als alumnes, familiars i professorat. De la seva part, el conseller d'Esports, Oliver Alís, va valorar que s'estava donant més importància a la qüestió de la que realment té, doncs el Trivium no deixa de ser una «activitat extraescolar».

Per la part de la minoria socialdemòcrata, es va donar l'afer per tancat «a la força». «No hi ha més remei», va manifestar el conseller de l'oposició laurediana, Rossend Areny. Aquest va reiterar les crítiques de manca de diàleg de la majoria i va tornar a lamentar que no es convidés a la minoria a treballar conjuntament per trobar una solució al problema. Areny va voler posar de relleu que el plantejament del projecte havia canviat en relació a l'inicial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT