PUBLICITAT

El PS qüestiona contractacions d'assessoria fetes pel comú

  • L'oposició critica que l'assessor de Recursos Humans presti serveis privats a la corporació
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un moment de la sessió del consell de comú d'Encamp celebrada ahir Foto: ANA / N.M.

El Comú d'Encamp va celebrar ahir una sessió de Consell protagonitzada per les qüestions del grup de l'oposició entorn a les contractacions d'assessoria de l'equip de Govern. El conseller socialdemòcrata Joan Sans va criticar que s'hagi contractat a un assessor de Recursos Humans que figura com a soci fundador d'una empresa d'aquest mateix àmbit i que ha prestat serveis a la corporació. Per tant, la minoria al·lega que es pot produir un conflicte d'interessos.

Per la seva banda, el cònsol major, Jordi Mas, va defensar l'exclusivitat que comporta el contracte d'aquest nou assessor, i el cònsol menor, Jordi Torres, va intervenir en la discussió assenyalant que Sans «és especialista en voler fer confondre el personal», ja que en la seva argumentació ha «barrejat contractació de personal de l'Administració amb assessors», que no es regeixen per la mateixa normativa.

El primer punt de fricció es va donar donat per la contractació d'un assessor de Recursos Humans que substitueix la persona que va deixar el càrrec el mes de setembre. Sans va qüestionar com s'ha triat a aquesta persona, quin és el seu currículum, perquè se li ha atorgat un sou determinat i quines funcions tindrà. El principal problema que troba en la contractació ha estat el fet que l'assessor és soci fundador d'una empresa de recursos humans, que és el mateix àmbit que tractarà com a treballador al comú. Sans va qüestionar l'ètica d'aquesta situació pel fet que l'assessor es podria trobar que hagi de triar entre una empresa o una altra per adjudicar tasques i que la seva pròpia empresa sigui una de les concursants.

En aquest sentit, Mas va assegurar que el contracte de l'assessor inclou la seva exclusivitat. També va indicar que tenien constància que aquesta persona tenia una empresa de recursos humans, però que «teníem entès que ja no en formava part», però que tot i així «hi ha altres assessors, a molts comuns, que tenen empreses, i això no és un problema».

En aquesta qüestió el cònsol menor, Jordi Torres, també va intervenir ja que es va sentir al·ludit per un comentari del conseller Sans. El socialdemòcrata va apuntar que el sou del nou assessor no hauria de ser el mateix que el de la persona a qui substitueix perquè encara no es té coneixement de com fa la seva tasca, i va apel·lar a una situació semblant que va tenir lloc l'any 2005 quan Jordi Torres estava a l'oposició i va fer una consideració semblant, però en un cas de contractació d'un treballador de l'Administració. És per això que Torres va intervenir dient que «vostè és especialista en voler fer confondre el personal» i el va acusar de manca d'elegància política.

Per la seva banda, Sans va replicar dient que «si quan se'ls diu alguna cosa han de recórrer a avaluar la meva elegància política és per preocupar-se». I va celebrar que «per fi parli algú més que el cònsol major en aquest comú», informa l'ANA.

Creació d'una nova pàgina web / En la sessió de consell de comú també es va aprovar el concurs públic per a la creació de dues noves pàgines web de la corporació. Una més centrada en la part institucional i una altra més turística. Segons va precisar el cònsol, aquest concurs respon a la voluntat de tenir una comunicació més directa amb els ciutadans, de modernitzar la pàgina web i de tenir també un gestor de continguts més eficaç i menys costós.

Sans també va criticar aquest concurs pel fet que el plec de bases es va presentar a la sessió de consell sense haver-se presentat abans en cap comissió. Mentre que Sans va defensar que hauria d'haver-se validat per la comissió d'informàtica, el cònsol major va apuntar que és una qüestió que pertany a comunicació i que no hi ha comissió d'aquest tema.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT