PUBLICITAT

La cotització obligatòria s'ajorna fins al 30 de juny

  • L'Executiu reconeix que hi ha «múltiples casuístiques» sense clarificar a la llei
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ciutadans entren a la seu de la CASS Foto: TONY LARA

Finalment, tot apunta que hi haurà moratòria. El Govern va presentar ahir al Consell General un projecte de llei de modificació de la Llei de la CASS, amb la finalitat d'allargar fins el 30 de juny de l'any vinent el termini màxim per a l'afiliació a la seguretat social dels professionals liberals, membres de consells d'administració i els titulars d'un comerç, indústria o explotació agrícola i ramadera.

Tota la problemàtica sorgeix arran de la disposició quarta de la llei de la CASS, que atorgava un termini màxim de tres anys per regular la situació d'aquests col·lectius i obligar-los a cotitzar els 400 euros mensuals –rebaixats a 200 i 300 en algunes circumstàncies especials. El termini expirava el proper 1 de novembre i afectava a fins a 4.000 persones, segons els registres de la CASS.

Però l'aplicació d'aquest precepte «ha permès constatar que hi ha múltiples casuístiques que no estan ben determinades en la llei, en vigor des del 3 d'octubre del 2008», va manifestar ahir el Govern a través d'un comunicat. Aquestes estan relacionades també amb l'aplicació de l'impost de societats econòmiques, que també regula sobre el pagament per part d'empresaris.

Després de la reforma de la CASS / Davant aquest fet, l'Executiu ha decidit presentar una iniciativa parlamentària amb l'objectiu de prorrogar fins a finals del primer semestre de l'any vinent el període d'adaptació. Això, segons va informar, amb la perspectiva que en aquesta data ja haurà estat aprovada la reforma global de la Seguretat Social, que preveurà una solució global a tota aquesta controvèrsia.

L'Executiu ha sol·licitat al Consell General que el projecte de llei es tramiti amb extrema urgència i necessitat per possibilitar que pugui ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra abans de l'1 de novembre, data límit per la regularització dels autònoms que estableix l'actual llei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT