PUBLICITAT

Debut per resoldre incògnites

  • El River visita el LOBE Osca a les 21.00 amb la intenció de «competir» en una lliga nova per als de Peñarroya
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dimitry Flis, ahir durant la compareixença de premsa prèvia al partit, a la seu del BC River Andorra Foto: ÀLEX LARA

Dues furgonetes traslladen aquest matí el BC River Andorra cap al seu debut a la lliga Adecco LEB Or. La cita és a Osca contra el LOBE (21.00h), un equip que com els andorrans està ple d'incògnites pel que fa al seu rendiment, després d'una pretemporada estranya, i sobretot perquè les plantilles, totes dues, estan plenes de canvis i noves cares, i el procés de conjunció encara és actiu. Això és el que espera el tècnic Joan Peñarroya que vagi de mica en mica agafant forma, això és el que necessita el River per vèncer el seu primer rival, lluny d'Andorra.

La victòria del dimecres contra l'Assignia Manresa de la lliga Endesa (ACB) ha fet canviar gestos en les cares dels jugadors i del cos tècnic del River. No és que hagi estat la victòria de les victòries, però sí que el que es va veure a la pista manresana va ser un conjunt andorrà més fet, i això és el que agrada. «L'equip que sap patir», va dir ahir Peñarroya en roda de premsa, «és al que a la llarga li va millor». Ho diu amb coneixement de causa, perquè els seus equips o ho donen tot a la pista, o acaben perdent. I ho diu, a més, sabent que encara té un equip per fer: «Falta millorar en les connexions entre jugadors, anem de mica en mica agafant els automatismes, falta una mica de tot, però sobretot el que ens fa falta és competir». Peñarroya recorda, no com a excusa prèvia sinó com a informació de fets, que l'equip compta «amb set jugadors nous, molts nous a la lliga i d'altres fins i tot nous al bàsquet espanyol», i tot seguit treu pit: «Dimecres –contra l'Assignia, 75-78 per als andorrans– vam tenir més consistència defensiva».

I aquí va la sentència del tècnic: «El nostre objectiu és ser cada setmana millor». Llavors és quan se li agafa la paraula, es pren nota del que es veurà avui, i es començarà a analitzar l'equip dintre d'un conglomerat de clubs que, en gran part, són una incògnita també. «És difícil pronosticar res aquest any. Com diu tothom, té pinta que serà una lliga molt igualada perquè no hi ha grans pressupostos ni grans plantilles». Ara bé, Peñarroya sí sap quins són els bons: «Melilla, Burgos, Alacant, Palència...». ¿I Osca? ¿Què en pensa? «Està en el punt aquell que no se sap, en una situació molt semblant a la nostra».

PÉREZ, DUBTE; SCHREINER, ¿REFERÈNCIA? / Dani Pérez és clar dubte per avui. El jove base pateix una elongació i ahir no va entrenar. Tot i que viatja amb l'equip, la seva participació és dubte. A Manresa, dimecres, ja no va jugar per precaució, i Peñarroya va haver de jugar amb Thomas Schreiner de primer base, amb Anton Maresch agafant també la responsabilitat per moments. «És el que som, tots hem de donar», diu el tècnic. Sobre Schreiner, avisa: «Els companys ja li veuen que té un bon rol en la direcció». Apunta a ser la referència, l'austríac, tot i que des del club parlen d'ell amb la boca petita perquè prefereixen esperar. Ara bé, preguntats sense micros ni llibretes, el nom d'Schreiner els fa obrir els ulls i arquejar les celles.

FLIS: «HE DE MILLORAR EN INTENSITAT» / Ahir va comparèixer en roda de premsa, també, Dimitry Flis. El rus va destacar que, tot i guanyar a Manresa, «no som ara els millors del món», i va assumir que a l'equip li manca «conèixer-nos més encara». A nivell persola, el pivot creu que el seu paper és el mateix de la temporada passada, tot i assumir millores: «He de millorar en intensitat i en defensar més».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT