El 'Top Ten' és l'objectiu a l'Europeu

• Guilad Dodo i Edur López treballaran perquè Guy Diaz sigui en la lluita final a una cursa molt plana
R. M. S.

El ciclista Guy Diaz Foto: ÀLEX LARA

La Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) va engegar fa un any el programa específic per fer una selecció de ciclistes de cara als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg del pròxim estiu, i va aconseguint resultats. Un d'ells és que el seleccionador Gerard Riart s'ha trobat amb nou corredors que lluiten per les quatre places que seran les que tindrà Andorra. D'entre aquests nou ciclistes, tres han estat seleccionats per competir a l'Europeu Master que acull com cada any Mallorca. Seran Dodo Guilad, Edur López i Guy Diaz, el qual ha estat l'elegit, per les circumstàncies del recorregut, molt pla i ràpid, com el cap de files per lluitar per entrar «en el Top Ten», segons va dir ahir Riart. «Té millor punta de velocitat i és la nostra opció, perquè no volem que un quedi el 25è i altre el 50è, sinó posar un corredor entre els millor». La cita, el pròxim dilluns 8 d'octubre.

Guilad, que arriba de l'esquí de muntanya i fa poc que corre en bicicleta, amb bons resultats, i López, que després de la lesió al colze de fa uns mesos ara es troba en un gran moment de forma, hauran de fer la feina bruta perquè Diaz arribi a la part final en condicions de lluitar. Seran 80,5km en set voltes a un circuit d'11,5km, i sobretot, un final pla amb llambordes a una recta de 2km que farà que es voli, i que sigui perillós. «La idea és deixar-nos la pell», va dir López ahir durant la presentació de la cursa. «Després d'un petit descans a l'estiu, em trobo bastant bé», va afirmar Diaz, que ve de ser tercer a la Copa Catalana de btt.

En la categoria de veterans competiran Emili Pérez i Eladi Sánchez. Al dia següent, el dia 9, es disputarà una altra cursa, de 108,7km.