PUBLICITAT

Casadevall vol que es regulin les pràctiques de mediació i d'arbitratge

  • Pel que fa a l'arbitratge, el Col·legi d'Advocats ja ha elaborat un text i el Ministeri d'Interior ja està treballant per enllestir el projecte de llei
El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, ha dit que és necessari que es legislin les pràctiques de mediació i d'arbitratge, que a Andorra no estan regulades. De fet, pel que fa a l'arbitratge, el Col·legi d'Advocats ja ha elaborat un text, i el Ministeri d'Interior ja està treballant per enllestir el projecte de llei, tal com ha confirmat el Govern aquest mateix dijous. Casadevall ha afegit que també s'hauria d'elaborar una llei de la mediació, perquè tots dos models serveixen "per evitar que la gent hagi d'anar a la justícia, estalviar diners, posar-se d'acord i acabar abans".
Enric Casadevall ha recordat que la mediació i l'arbitratge ja havien funcionat a Andorra en l'època preconstitucional, i que hi ha països en els quals dóna molts bons resultats. Per aquest motiu, considera que caldria impulsar les dues lleis perquè evitaria haver d'anar a la justícia, estalviant temps i diners. 

La diferència entre mediació i arbitratge és que en el primer cas, un professional escolta les dues parts, i les intenta acostar perquè ells trobin una solució al conflicte, mentre que en l'arbitratge, prèviament les dues parts pacten que en cas de conflicte, una tercera persona actuarà d'àrbitre, i les dues parts es comprometen a aplicar la solució que trobi l'àrbitre. 

Precisament, aquest dijous a la tarda, el CSJ ha organitzat una conferència per donar a conèixer els avantatges que aporta la mediació, basant-se en l'experiència de Catalunya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT