PUBLICITAT

Justícia renova la pàgina web per oferir tràmits en línia en un futur

  • El Consell Superior de la Justícia ha presentat aquest dijous la renovació de la pàgina web www.justicia.ad per "ser més transparents i millorar la comunicació amb el ciutadà"
04102012_justicia
El president del CSJ, Enric Casadevall, i el responsable del departament d'informàtica, Jordi Burgos, han presentat la nova pàgina web. Foto: ANA / Marta Tort
El Consell Superior de la Justícia ha presentat aquest dijous la renovació de la pàgina web www.justicia.ad per 'ser més transparents i millorar la comunicació amb el ciutadà', i que permetrà, en un futur, poder oferir tràmits en línia. El president del CSJ, Enric Casadevall, ha indicat que la intenció és que els tràmits més senzills es puguin començar a fer a través del web, tal com fan molts països, i ha destacat que molts estats iberoamericans porten molt avantatge en aquest sentit. Un altre objectiu és millorar el motor de cerca per a la jurisprudència històrica, per la qual cosa s'han iniciat converses amb el Col·legi d'Advocats, que al seu torn també està introduint la jurisprudència més actual en un model molt més modern, i per tant la intenció és poder arribar a un acord entre els dos per unificar-les.
El CSJ ha renovat la seva pàgina web com a primer pas per avançar en la modernització i informatització de l'administració de la Justícia. L'objectiu és acostar-se al ciutadà i oferir una informació actualitzada de les notícies que genera l'organisme, així com de totes les sentències que van generant jurisprudència. Properament, el CSJ també té previst obrir un compte a Twitter.

En un futur, la intenció és que es puguin fer alguns tràmits senzills a través del web, com ara demandes de certificats d'antecedents penals, o sol·licituds d'ordres judicials o mínimes quanties. De fet, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha dit que en un futur llunyà s'hauria de poder fer gairebé tot a través d'Internet, i que hi ha molts països, fins i tot d'Iberoamèrica, que estan molt més avançats tècnicament que Andorra o fins i tot que Espanya. De fet, Casadevall ha apuntat que la relació entre la Batllia i els advocats es podria fer per Internet, i quan es disposi de l'expedient electrònic judicial, es podran fer encara més tràmits.

Un altre objectiu és millorar la cerca en l'històric de la jurisprudència, que s'ha traslladat des del web antic. Casadevall ha explicat que estan en converses amb el Col·legi d'Advocats per poder millorar el motor de cerca, i per poder unificar els registres de jurisprudència, ja que els advocats també n'han començat a fer un amb un sistema més modern.

Pel que fa al procés d'informatització de tota l'administració de la Justícia, Casadevall ha informat que la consultora Deloitte és l'empresa encarregada d'analitzar tot el funcionament actual, per determinar què es pot simplificar, i quins procediments es poden agrupar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT