PUBLICITAT

El Govern desestima els recursos contra l'heliport del Patapou

  • Els tècnics francesos arribaran aquest mes i els hi demanen concreció
L. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Stand de la plataforma contra el Patapou, a les festes de la capital Foto: ÀLEX LARA

Tal i com ja s'esperaven els seus redactors, els tres recursos presentats al Govern contra la construcció de l'heliport al Roc del Patapou han sigut denegats. Així ho va confirmar ahir el ministre Portaveu, Jordi Cinca, després del consell de ministres. Així, tot continua segons el guió previst per conèixer el futur de la instal·lació, que es decidirà majoritàriament amb l'anàlisi que estan a punt de començar les autoritats franceses.

Dels tres recursos presentats, dos partien del Comú d'Andorra la Vella. Aquests es van tombar perquè, segons Cinca, no repercuteix negativament al comú la construcció de l'heliport. D'altra banda, el ministre també es va referir explícitament al que protestava per no haver tingut en compte un altre projecte al 2009. Aquest es va desestimar perquè havia caducat.

A la plataforma que acull als veïns afectats se'ls va donar una resposta negativa per diferents arguments, que Cinca no va matissar. En qualsevol cas, el ministre va explicar que no es va plantejar en cap cas desestimar els recursos per silenci administratiu –una possibilitat que existia– per tractar-se «d'una qüestió conflictiva».

Aquesta decisió, que ja esperaven els afectats, deixa la situació com abans. El Govern esperarà a la decisió dels tècnics francesos que analitzaran la viabilitat de la zona. La propera setmana arribaran els especialitzats en geologia i a la del dia 17 els aeronàutics.

Cinca va explicar que demanaria precisió als tècnics i una decisió «concloent». Que, sigui quin sigui el veredicte, es pugui mantenir ferm per ser acatat per ambdúes parts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT