PUBLICITAT

Montse Alonso declina dirigir el cos de la Policia

  • Espot es va comprometre a rellevar en tres setmanes els directors adjunts
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alonso en l'acte en què va jurar com a directora d'Interior, l'abril del 2000 Foto: TONY LARA

Si el col·lectiu de funcionaris és una olla a pressió, el Govern s'ha trobat a la Policia un còctel difícil d'ingerir. La dimissió irrevocable dels dos directors del cos, els comissaris Frederic Gutiérrez i Teresa Ferreira, i la situació d'interinitat del director, Jordi Lluís, ha deixat la Policia en una situació d'«ingovernabilitat», segons la definició d'un agent en actiu.

La primera tasca que l'Executiu i el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot Zamora (a qui no se li ha sentit cap declaració sobre la polèmica que envolta a la Policia i Bombers), tenen sobre la taula és trobar la persona idònia per dirigir una nau que està a la deriva i que ha fet una demostració de força inaudita a Andorra amb la manifestació del passat dilluns, que ha deixat tocat als membres del Gabinet taronja. La primera prioritat és trobar un substitut per a Lluís, que no ha dimitit i continua en el càrrec, però l'escenari actual ha precipitat la recerca d'un nou director, atés que tant Gutiérrez com Lluís van ser nomenats per l'anterior ministre socialdemòcrata, Victor Naudi.

Serà una tasca complicada, com ha pogut comprovar l'Executiu amb la primera negativa que s'ha trobat. L'elegida ha estat Montse Alonso, que havia ocupat el càrrec de directora i de secretària d'Estat d'Interior durant l'etapa d'Antoni Riberaygua al capdavant del ministeri. Ha estat un no rotund i va declinar l'oferta argumentant que actualment es troba molt a gust treballant al Comú d'Encamp.

Primer fracàs davant un objectiu difícil com és trobar una persona que reuneixi el perfil adequat per convertir-se en director i amb el valor suficient per agafar les regnes d'un col·lectiu en peu de guerra davant la intenció de reformar el seu model de jubilació.

Tampoc serà fàcil la substitució de Guitiérrez i Ferreira. Fa poc més de dues setmanes Espot va anul·lar una reunió amb el Consell de la Policia justificant-ho per la dimissió dels dos directors adjunts i assegurant que en un termini màxim de tres setmanes hi haurien els recanvis.

No hi ha candidats / Aquest termini s'està exhaurint i sembla complicat trobar dins del cos policies que reuneixin els requisits i vulguin ocupar aquests càrrecs. Quant al Consell de la Policia –integrat per representants dels comandaments, dels agents, de la direcció i del Govern–, havia estat convocat pel ministre amb un únic punt de la reunió, referent a la jubilació dels policies.

Va ser anul·lat davant la sorpresa dels agents, adduint el ministre la dimissió dels dos directors adjunts. Fonts del cos interpreten però, que la cancel·lació va estar motivada per la certesa del ministre que qualsevol acord era infactible i que tots els vots haguessin anat en la mateixa direcció contraria a la modificació del model de jubilació que vol impulsar l'Executiu, i que va motivar la històrica manifestació del passat dilluns.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT