PUBLICITAT

La Fira del Roser s'ubicarà a la part alta de Sant Julià

EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El conseller i la cònsol de Sant Julià, Carles Àlvarez i Montserrat Gil, ahir. Foto: ANA / M. C.

La 27a edició de la Fira del Roser de Sant Julià de Lòria canvia la seva ubicació tradicional i s'emplaçarà a la part alta de la parròquia, a l'avinguda Verge de Canòlich, per «donar vida» a aquesta zona, va assenyalar ahir la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil. A més, tenint en compte que és difícil fer baixar el bestiar per a la Fira, s'ha apostat per ampliar l'oferta amb productes autòctons com vi, trumfes o mel d'Andorra.

En total hi haurà una cinquantena de parades i diverses activitats per a petits i grans. La Fira tindrà lloc diumenge vinent, durant tot el dia, informa l'ANA.

La Fira del Roser no podrà comptar tampoc aquest any amb el bestiar però, en canvi, s'organitzarà en tres zones amb productes de la terra, parades de comerciants de la zona i d'artesania i un espai solidari. En total, una cinquantena de parades ocuparan l'avinguda Verge de Canòlich a la part alta de la parròquia.

A la primera zona s'hi podrà trobar la societat Sabors i Aromes d'Andorra que vendrà sacs de 2,5 quilos de trumfes a un preu especial per la fira d'un euro. Per la seva part, els tres cellers de la parròquia oferiran un tast de vins de cada vinater i una tapa o pinxo per un preu de cinc euros. També hi haurà mel d'Andorra. I és que com va destacart Gil, Sant Julià representa un 60% de les explotacions agrícoles i ramaderes del país i com a tal «les volem fomentar i donar a conèixer des de la parròquia», va dir.

Seguint la tradició iniciada amb la Ruta de la tapa, una desena de bars i restaurants de la parròquia elaboraran un platet o un pinxo amb trumfa. Els visitants podran gaudir de cada Trumfet per un euro.

La zona multisectorial estarà formada per firaires d'artesania i comerços de la parròquia que portaran els seus productes al carrer. Per últim, la zona solidària estarà ubicada a la part més alta de l'avinguda Verge de Canòlich i hi seran representades diverses entitats i ONG del país amb atraccions i tallers per als infants.

A diferència d'altres anys, aquest any la fira estarà oberta tot el diumenge. S'inaugurarà a les 11 hores amb una cantada de la coral de la Llar de Lòria i es clourà amb el concert gratuït del grup Metallicand, ambdós al Prat Gran. Allà també hi haurà activitats infantils i l'espai Naturlàndia. Altres activitats d'oci previstes són la cursa familiar ultra a sac i espectacles per a nens i nenes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT