PUBLICITAT

Els imputats en el cas Emarsa hauran de respondre per blanqueig

  • El germà d'un dels primers imputats tenia comptes a Andorra
EL PERIÒDIC
VALÈNCIA

Periodic
Enrique Crespo, l'expresident d'Emarsa, vicepresident de la Diputació i exalcalde de Manises, surt del jutjat. Foto: EL PERIÒDIC

Carlos Crespo, germà d'un dels principals imputats pel cas Emarsa –el forat de 25 milions d'euros que es va generar a la depuradora de Pinedo a València– Enrique Crespo, haurà de respondre per un delicte de blanqueig de capitals. El titular del jutjat número de 15 de València que instrueix el cas i que fa pocs dies va rebre la informació sol·licitada a la Batllia d'Andorra, després de sis mesos de llarga espera, va decidir processar el germà de l'expresident de Emarsa i exvicepresident de la Diputació i alcade de Manises (PP), en considerar que havia blanquejat capital procedent d'una activitat delictiva, informa Europa Press.

I és que segons la investigació de la Policia i la Batllia andorranes, els dos imputats havien obert un compte en una entitat bancària a nom de Carlos Crespo que atorgava amplis poders a Enrique per operar. Tots dos germans van manifestar dedicar-se a la professió d'assessoria fiscal i motivaven l'obertura del compte en la «diversificació d'inversions i per adquirir una segona residència». Segons els imputats els diners, 350.000 euros, eren «fruit de l'activitat empresarial d'una societat amb domicili a Andorra». Una versió que el jutge instructor del cas no s'empassa. Ben al contrari, el magistrat creu que els diners ingressats en aquest i altres comptes d'Andorra –també investiga la mare de l'empresari fugat des que es va començar investigar el cas, Roca Samper–, és diner procedent de «les quantitats desviades d'Emarsa».

En relació a l'empresa que generava el diner ingressat Andorra, els germans Crespo van apuntar Museco, de la qual era titular Carlos, amb seu social al mateix domicili de l'imputat. I van assegurar que ells mateixos farien arribar els fons al banc. La investigació a Andorra també subratlla el fet que el desembre del 2004 es va donar de baixa per «fi d'activitat» de l'Impost d'Activitats Econòmiques, per tant, ja estava inactiva en el moment d'obrir el compte.

El plec tramès per la batllia revela que els dos germans van ingressar 350.000 euros en efectiu en un termini de vuit mesos i des de l'obertura del compte el 27 de desembre del 2007. I també que el compte es va tancar pocs dies després de que s'interposés la querella pel cas a València. A més, dels 350.000 euros dipositats, 300.000 euros van ser transferits al compte d'una altra persona no identificada, per ordre personal de l'imputat Carlos Crespo. La investigació a Andorra comptabilitza 37 moviments bancaris. El jutge instructor destaca quatre ingressos en efectiu «l'origen dels quals és altament dubtós». El cas Emarsa va aixecar indignació a la comunitat Valenciana per les implicacions polítiques que té. La busca de l'empresari fugat, Roca Samper, continua i la Interpol ha sol·licitat més informació al jutge instructor per trobar-lo. La seva ex-companya María Aladern va ser la primera imputada en ingressar a la presó de Picassent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT